O mahallede büyük korku!

Camili, Karaman, Korucuk mahallelerindeki sokak köpekleri nedeniyle yaşanan endişe, Taşkısığı Mahallesi'nde yaşanan iki ayrı saldırıyla beraber yerini büyük korkuya bıraktı.

Yenikent Bölgesi'ndeki Camili, Karaman ve Korucuk mahallelerinde yaşayan vatandaşların başı boş köpeklerle ilgili yaptığı şikayetler halen gündemdeki yerini korurken, Taşkısığı Mahallesi'nde yaşanan dehşet verici olaylar herkesi panikletti. Kuzey Bölgesi'ndeki başıboş sokak köpekleri kuzeyde bulunan Taşkısığı Mahallesi'nde 2 günde 3 saldırıda bulundu. Taşkısığı Mahallesi sakinlerinden 77 yaşındaki Huri Halil'in ahırına giren köpekler bir koyunu parçaladı.

Gece yaşanan bu olaydan bir süre sonra yine ahıra gelen köpekler, bir koyun daha parçaladı. Koyunları parçalanan Halil ailesi, küçükbaş hayvanlarını daha güvenli bir yere taşıdı. Mahalleye gelen sokak köpekleri koyunlara ulaşamayınca bu kez buzağıya saldırdı. İki koyunu parçalanan, buzağısının boynuzları yaralanan Huri Halil, "Koyunlarımız kapalı yerde iken parçalandı. Buzağımıza bile saldırdılar. Bunlar nasıl köpek! Elimizde sopalarla geziyoruz" dedi.

Çocukların okula gidemediğini söyleyen Huri Halil, "Yıllardır hayvancılık yapıyorum. Böyle kanlı olay görmedim. Hayvanlarımızı bahçeye çıkaramıyoruz. Yetkililer neden önlem almıyor" şeklinde konuştu. Mahalle sakinlerinden Hüseyin Yeşildal ise, "Köpekler aç kalınca tavukları yedi. Yetmedi koyunlara, buzağılara saldırıyor. Öğrencilerimizi okula biz götürüyoruz. Gece ise sokağa tek çıkamıyoruz. Halk korku ve panik içinde yaşıyor. Bu köpekler gece birer kurt oluyor" ifadelerini kullandı.

Uzman Görüşü

Saldırı olaylarıyla ilgili görüş sorduğumuz Veteriner Hekim Timur Demir, "Köpeklerin koyunlara saldırmasının mantıklı iki sebebi vardır. Birincisi, hayatlarında o canlıları hiç görmemişlerdir. Tamamen yabancı oldukları için saldırmış olabilirler. İkincisi ise, aç kalmaları diyeceğim ama bu mevsimde aç kalmaları da akla gelmiyor" dedi.

Demir, "Yine de en önemli etkenin aç kalmaya bağlı beslenme güdüsü olduğu düşünülebilir. Bu tür olayların yaşanmaması için koyun köpeklerinin kullanılması gerekiyor. Diğer taraftan düşünecek olursak da, köpeklerin böyle gruplar halinde gezmeleri kendi içlerinde bir güç oluşturuyor. Birbirlerinden güç alıp, daha cesur saldırılar yapabiliyorlar. Kalabalık gruplar halinde olmalarının engellenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Çoban Osman: Kuyruğunu Koparttılar

Kuzey bölgesinde yaşanan köpek terörüyle ilgili Taşkısığı Mahalle sakinleri küçük ve büyükbaş hayvanlarını çobansız otlamaya salmıyor. Yılların çobanı 78 yaşındaki Osman Akbulut, "Sürüler halinde gelip, koyunlara saldırıyorlar. Hatta ineğe bile saldırdılar. Sopa ile koştum ama ineğin kuyruğunu koparttılar" dedi.

Can Güvenliği

Köpeklerin koyunlara saldırmak için pusuya yattığını belirten çoban Osman Akbulut, "Sopadan bile korkmayanları var. Koyunları 7/24 takip ediyoruz. Bir an boş bıraksak saldırıyorlar. Bizim bile can güvenliğimiz yok. Yetkililer önlem alsın" diye konuştu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]