O Kuran Kursu hocası 4 yıl hapis istemiyle yargılanıyor

Erenler İlçesi'nde 12 yaşındaki A.P.'yi terlikle dövdüğü görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından tutuklanan Kur'an Kursu hocası Ş.Y. 'Küçük çocuğa darp ve eziyet' suçlamasıyla 4 yıl hapis cezasıyla yargılanmaya başladı. Ş.Y pişman olduğunu söylerken, küçük çocuk ve babası ise şikayetçi olmadı.

Erenler İlçesi Çaybaşı Yeniköy'de bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı Hz. Musab Erkek Kuran Kursu'nda küçük çocuğu terlikle dövdüğü görüntülerin sosyal medyada yayınlanmasının ardından tutuklanan Kur'an Kursu hocası Ş.Y., Sakarya 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Küçük çocuğa darp ve eziyet' suçlarından 4 yıla varan hapis cezası ile yargılanmaya başladı. Duruşmaya tutuklu yargılanan Ş.Y. ile mağdur A.P. ve babası katıldı.

Mahkemede ifade veren küçük çocuk hafızlık eğitimine başladığını, hafızlık hocası Ş.Y.nin kendisini 10-15 kez dövdüğünü söyledi. Dayak yüzünden kursu bırakmak zorunda kaldığını belirten A.P, "2016 yılı Ağustos ayı sonlarında eğitim görmüş olduğum Kur'an Kursu'nda hafızlık hocam dersimi veremediğim için beni elinde bulunan terlikle vücudumun değişik yerlerine vurarak dövdü. Ancak şikayetçi değilim" dedi.

Küçük çocuğun babası da şikayetçi olmadıklarını söyledi. Sanık Ş.Y. ise pişman olduğu belirterek, "Ders yapmadığı için dövdüm. Üzgünüm" dedi.

Mahkeme, sanık Ş.Y.'nin tahliye talebini reddetti ve duruşmayı 6 Mart gününe erteledi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]