O ilçe diken üstünde; 260 konuta karantina

Karasu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararıyla ilçe merkezinde 16 mahallede 28 konut daha karantinaya alındı. Alınan bu kararla Nisan ayında toplamda 3 okul, 260 konut karantinaya alınmış oldu.

Kaymakam Dr. Ahmet Naci Helvacı başkanlığında toplanan Karasu İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun 77 ve 78 nolu kararlarınca 28 konut daha karantina altına alındı. Tedbirler kapsamında 2 günde toplam 28 konutta karantina uygulaması başlatıldı.

Karasu'da Nisan ayında uygulamaya konulan karantina kararlarının sayısı, Aziziye İlkokulu, Sezi Eratik Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu olmak üzere 3’ü okul, 260’ı konut, toplam 263’e yükseldi.

16 MAHALLEDE 28 KONUT

Özellikle Nisan ayında tüm Türkiye ile paralel olarak Karasu'da da koronavirüs vakaları hızla artıyor. Virüsün kırsal mahallelere de giderek yayıldığı dikkat çekiyor. Birçok mahallede Covid-19 vakası tespit edilmesi üzerine toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulu’nun 2021/77 ve 78 nolu kararlarıyla; Aziziye’de 5, Yalı’da 4, Kuzuluk ve Kabakoz’da 3, Yenimahalle’de 2, İncilli, Kuyumculu, Ortaköy, Resuller, Subatağı, Karanlıkdere, Manavpınarı, Üçoluk, Adatepe, Limandere ve Karasu mahallelerinde birer konuta 10’ar gün giriş-çıkışlar yasaklandı. (karasuhaber)
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]