O doktorun hastaları artık ölümlerini bekleyecek. Çünkü...

Türkiye'de hatta dünyada skolyoz ve kifoz gibi omurga eğriliği ameliyatlarında sayılı doktorlar arasında bulunan ve bir dönem SEAH'ta da görev yapan  Prof. Dr. Kamil Çağrı Köse'ye çalıştığı Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat günü verilmemesi nedeniyle hastaları büyük mağduriyet yaşıyor. Sakarya'dan tedavi için giden pek çok hasta da ameliyathane verilmemesi nedeniyle büyük sorun yaşıyor. Mağdurlar, yaşadıkları sorunun çözülmesi için Cumhurbaşkanı'na mektup yazdı.

Skolyoz ve kifoz gibi omurga eğriliğindeki başarılı ameliyatlarıyla adını duyuran Prof. Dr. Kamil Çağrı Köse'nin hastaları büyük mağduriyet yaşıyor.

Bir dönem SEAH'ta Ortopedi ve Travmatoloji Klinik Şefliği yapan ve Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevine devam eden Köse'ye, iddiaya göre, mesai dışı çalışma beyannamesi verdiği gerekçesi ile hastanede ameliyat günü verilmiyor.

Daha önce bir gün verilen ameliyat günününde verilmemesi nedeniyle ameliyat sırası bekleyen hastalar mağdur oldu.

Ameliyat sırası bekleyen 384 hastanın içinde Sakarya'dan da hastalar yer alıyor.

Ameliyat için sıra bekleyen hastaların içinde giderek tıbbi durumu kötüleşen ve belki de bir daha tedavi olma imkanı bulamayacak olan hastaların da olduğu belirtiliyor.

Kimi hastaların ise bekleme süresinde hayatını yitirdiği ifade edilerek sorunun bir an evvel çözülmesi isteniyor.

Sorunun çözümü için imza kampanyası başlatılırken pek çok hasta da sorunun çözülmesi için Cumhurbaşkanı'na mektup yazdı.

Mağdurların internette başlattığı imza kampanyasında kısa sürede binin üzerinde imza toplandı.

Prof. Dr. Kamil Çağrı Köse, yaşanan sorun nedeniyle mağdur olan çok hastanın olduğunu ifade ederek; "Halen ameliyat günü verilmemekte. Bu nedenle ameliyatlarımızı şu anlık yapamıyoruz. Hastalarımız açısından, öğrencilerimiz açısından ve kendi açımızdan mahzurlu pek çok nokta var" dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]