O derneğin üyeleri yargılanıyor

Haklarında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan dava açılan, aralarında eczacı, veteriner, öğretmen, esnaf ve çiftçinin de bulunduğu, kapatılan Altın Lale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi 9'u tutuklu 34 sanığın yargılanmasına devam edildi

 Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 34 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki 3'üncü duruşmaya, 7 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. Ayrıca 2 sanık, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katıldı.

İki celse arasında gelen belgelerin zapta geçirildiği duruşmada, tanık ifadeleri alındı.

Tanık A.M. ifadesinde, Ferizli Küçük Sanayi Sitesinde oto cam tamiri yaptığını söyledi.

16 Temmuz'da sabah sanayideki lokantaya çorba içmeye gittiğini belirten tanık A.M, şöyle konuştu:

"Lokanta sahibine hitaben 'Görüyor musun vicdansızları nasıl tankla insanları ezmişler.' dedim. Hiç muhatap olmadığım halde sanık Sadettin Yılmaz, araya girerek 'Ne işleri varmış, gitmeselerdi' dedi. Sanığın bu sözü üzerine ne olduğunu anlamak için duraksadım. 'Sen hayır mısın, yoksa o vatan hainlerinden misin?' dedim. Bu sırada sanığın üzerine yürüdüm. Lokanta sahibi araya girerek beni dışarı çıkardı, olay bu şekilde gerçekleşti. Ayrıca her cümlenin bir hitabet tarzı olur. Sanığın o sabahki tarzı dalgacıydı, beni asıl kızdıran o oldu, herkes aynı tepkiyi gösterirdi. Şu an bile tüylerim diken diken oldu." 

Tanığın ifadesinin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Söz alan sanık avukatları, gelen belgelerden ve tanık ifadesinde aleyhte olan kısımları kabul etmediklerini ifade ederek, müvekkillerinin tahliyesini ve beraatını istedi.

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- İddianame

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Ferizli ilçesinde faaliyet gösteren ve daha önce kapatılan Altın Lale Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği üyesi, aralarında eczacı, veteriner, öğretmen, esnaf ve çiftçinin de bulunduğu 34 sanık hakkında, "silahlı terör örgüt üyeliği" suçundan, 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]