O bölgede ulaşım rahatlayacak

Mithatpaşa bölgesinde Büyükşehir Belediyesi eliyle başlatılan çalışmaları değerlendiren Başkan Toçoğlu, “Bu bölgede başlatmış olduğumuz yeni yol projesi hem ulaşımı daha da rahatlatacak hem de yeni yol ve kavşağın yanında bölge yeşil alanlarla buluşacak. Ulaşımdaki dönüşüm yeni ve yemyeşil yaşam alanlarını da Sakarya’mıza kazandırıyor. Hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Mithatpaşa Mahallesi’nde devam eden yol düzenleme ve kavşak çalışmalarını inceledi. Başkan Toçoğlu’na Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Sezar Ercan ile Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil de eşlik etti. Toçoğlu bölgede şehrin en önemli alternatif kavşakları arasında gösterilecek bir çalışmaya imza atacaklarını söyledi. Başkan Toçoğlu ayrıca birçok kurumun bölgede çalışmalarına hız verdiğini, projenin kısa bir süre içerisinde tamamlanacağını ifade etti.

O Bölgede Ulaşıma Rahatlık

Başkan Toçoğlu, “Mithatpaşa Kavşağında Büyükşehir ekiplerimiz tarafından yeni bir geometrik düzen çizildi. Bu alanda geçişleri daha rahat ve kontrollü bir hale getiriyoruz. Bu çalışma tamamlandığında bölge ulaşımında çok ciddi bir rahatlama yaşanacak. Buna göre Sigorta Kavşağı istikametinden gelip Mithatpaşa Kavşağını kullanarak, Serdivan istikametine gitmek isteyenler için artık mevcut yol tek gidiş olarak kullanılacak. Ayrıca Serdivan istikametinden gelip Sigorta Kavşağı istikametine gitmek isteyenler de yeni yaptığımız yolu tek gidiş olarak kullanacaklar” diye konuştu.

Ada Baştan Sona Dönüşüyor


Toçoğlu, “Serdivan ilçe merkezi, Beşköprü ve Sigorta Kavşağı arasında bu alan tam bir buluşma ve kesişme noktası. Burada Büyükşehir Belediyesi olarak ekiplerimiz duvarları yapıyor, göbeği büyütüyor, asfalt ve kaldırım çalışmalarını yapıyor. DSİ dere ıslahı ve menfez çalışması yapıyor. SEDAŞ elektrik kaynaklarını yer altına alıyor. SASKİ yağmursuyu çalışmalarını gerçekleştiriyor. Park ve Bahçeler ekiplerimiz yine bu bölgede güzel bir vitrin çalışması yapacak. Burayı salt bir kavşak olarak değil, bir ada olarak düşünmek gerekiyor. Tüm kurumlar bu adayı baştan sona yeniliyoruz” dedi.

"Şehre Yeni Yaşam Alanları Kazandırıyoruz"


TÜVASAŞ bölgesinden Sigorta Kavşağına kadar olan kısımda yolun genişletildiği bilgisini de paylaşan Başkan Zeki Toçoğlu, “Aynı zamanda bölgede ciddi bir yeşil alan çakışması yapıyoruz. Dere ve çevresi bölge halkımızın spor yapabileceği, dinleneceği, huzur içinde vakit geçirebileceği bir alan haline geliyor. Yeşil alanları birbirine yaya köprüsü ile bağlayacağız. Bir diğer güzel gelişme ise; Mithatpaşa Köprüsünü de bu dönüşüm kapsamında yenileyeceğiz. Hem ifade ettiğim bu alan hem ulaşımda ayrıntılarını paylaştığım bu noktadaki diğer boş alanlar ise yeşil alan olarak şehrimize hizmet sunacak. Ulaşımdaki dönüşüm yeni ve yemyeşil yaşam alanlarını da Sakarya’mıza kazandırıyor. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]