Nuri Okutan, MHP'den ihraç edildi

MHP Merkez Disiplin Kurulu, Sakarya'da valilik yapmış olan Isparta Milletvekili Nuri Okutan'ı partiden ihraç etti. Ayrıca Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve parti üyesi Sinan Oğan'ın da partiden ihraç edilmesine karar verdi.

MHP'den yapılan yazılı açıklamada, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ve Sinan Oğan’ın parti tüzüğünün 11, 79 ve 81'inci maddeleri uyarınca tedbirli olarak kesin çıkarma cezası istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiği belirtildi. Merkez Disiplin Kurulunca yapılan müzakereler sonucunda yapılan gizli oylama ile İsmail Ok, Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan ve Sinan Oğan'ın parti tüzüğünün 78/4- (e) ve (h) maddeleri uyarınca parti üyeliğinden “kesin çıkarma” cezası ile cezalandırılmasına oy birliği ile karar verildiği ifade edildi.

Nuri Okutan, 2004-2007 yılları arasında ilimizde valilik yapmış, Sakarya'da eğitime yaptığı katkılar nedeniyle 2006 yılında Vehbi Koç Ödülü'ne layık görülmüştü.

Okutan, ihraç sonrasında Twitter'da en çok konuşulan isim oldu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]