Nisan ayı trafik bilançosu

 Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekiplerince nisan ayında 95 bin 349 aracın kontrol edildiği bildirildi.

Sakarya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için valiliğin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekiplerince nisan ayında 95 bin 349 araç kontrol edildi.

Nisan ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı bin 75 araç trafikten men edildi, 196 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Alınan tüm etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle geçtiğimiz ay kent sınırlarında 194 maddi hasarlı, 222 yaralamalı, 3 ölümlü olmak üzere 419 trafik kazası meydana geldi, bu kazalarda 3 kişi öldü, 370 kişi de yaralandı.

Valilikçe, trafik güvenliği, vatandaşların can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlar daha duyarlı olmaları konusunda uyarıldı.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]