Nihat Hatipoğlu, Sakarya'da kadının önemini anlattı

Söğütlü Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle ilçedeki kadınların özel olarak ağırlandığı Kutlu Yolda Birlik Beraberlik Gecesi düzenledi. Programın özel konuğu olan akademisyen ve ilahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, dinimiz açısından kadının önemini anlattı.

Programa birçok bayan katılırken erkeklerden de yoğun ilgi gördü. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Çoş'un eşi Aylin Özer Çoş'un da katıldığı programda konuşma yapan Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç konuşmasında şunları söyledi: " 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kadınların eşitlik, bağımsızlık, özgürlük, ve çalışma koşullarını iyileştirme yolunda verdikleri mücadelenin simgesidir. Eğitim ve istihdam gibi olanaklardan kadınların erkeklerle eşit ölçüde faydalanması toplumda söz sahibi olması, büyük Türkiye hedeflerimizin olmazsa olmazlarındandır. Kadının ihmal edildiği toplumların gelişmesi mümkün değildir. Toplumun gelişmişlik düzeyi, kadına verdiği değerle doğru orantılıdır. Hayatlarımızdaki önemi, değeri her zaman tartışılmaz olan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. “dedi.

Konuşmanın ardından Nihat Hatipoğlu salondaki dinleyiciler mest eden programına başladı. Gelen soruları da cevaplayan ilahiyatçı dua ile programa son verdi. Program çıkışında konuklarına fide hediye ederek sürpriz yapan Söğütlü Belediyesi etkinliğin sonunda tüm bayanlara karanfil dağıtmayı da unutmadı.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]