''Nene Hatun'un torunu, gururumuzsun''

Şehrimizdeki yüzlerce vatandaş, Avrupa'da Türklere yapılan muamele ve Bakanlara koyulan engeller sebebiyle Çark Caddesi'nde protesto yürüyüşü yaptı.

Avrupa'da yaşanan olaylar sebebiyle Sakarya'daki Sivil Toplum Kuruluşları öncülüğünde protesto yürüyüşü gerçekleştirildi. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden yüzlerce vatandaş ellerinde pankartlar, dillerinde tekbirlerle Çark Caddesi'nden AKM'nin önüne kadar yürüdü. Sakarya Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Özen, yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı. İşte o açıklama:

''Değerli Sakaryalılar;

Bugün buraya 15 Temmuz da durdurduğumuz içimizdeki hainlerin efendilerine de dur demek için toplandık. 15 Temmuz'da yarım kalan hesaplarını görmeye çalışanların, hesaplarını kapatmak için bir araya geldik. Henüz bu asil milleti tanımayanlara kendimizi tanıtmak için Milli İrade STKları olarak yine meydanlardayız. Görüyoruz ki Osmanlıyı bize unutturmaya çalışan Batının, henüz kendisi Osmanlıyı unutamamış. Bin yıllık korkuları depreşmiş, Osmanlı torunu olan bir hanımdan korkacak kadar acizleşmişler. Avrupa'dan attıklarını düşündükleri bu Milletin evlatları Hollanda sokaklarında onları şaşkına çevirmiştir. Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuşuna izin vermeyip, ardından da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya yönelik muamelesi ile Hollanda düşmanlığını açıkça ilan etmiştir. Biz biliyoruz ki bu düşmanlık yeni değildir. Bu düşmanlık sadece Türkiye ile de sınırlı değildir. Hollanda nın bu düşmanlığı yenilgi üzerine yenilgi tadan Haçlı zihniyetinin tekrarından başka bir şey değildir. Her fırsatta medeniyetin beşiği olduğunu savunan Avrupa Medeniyetinin de sahte olduğunu yine kendileri teşhir etmiştir. Hanım olan bir Bakanımızın karşısına silahlı güçleri dikecek kadar kabalaşmış, elçiliği ziyaret etmesine bile tahammül edemeyecek kadar barbarlaşmışlardır.''

Özen, sözlerine şöyle devam etti:

''Bizim dedelerimiz sizin barbarlığınızı Kudüs'ten tanıyor, Endülüs'ten tanıyor. Anadolu'da katlettiğiniz canlardan tanıyor. Sizin dedeleriniz ise bizi Selahattin Eyyubi den tanır, Yıldırım Beyazıt'tan tanır. Biz biliyoruz ki medeniyetin beşiği dediğiniz topraklarınızda zalimlere ellerinizle teslim ettiğiniz Srebrenitsa nın 8300 şehidi ve daha binlercesi yatıyor. Nazi zihniyetinin kol gezdiği medeniyetinizde köleleştirdiğiniz Afrika nın gözyaşları yatıyor. Sizi korkutan ve panikleten şey; Sahte Batı Medeniyetinizin çöküşü içinde Büyük Türkiye nin doğuşunu görmenizdir. Sizi hırçınlaştıran şey; Osmanlı nın gölgesinin Avrupa üzerine doğru çökmesidir. Ümmetin bayraktarlığını yapan bu milletin, sancağını yeniden göğe yükseltmesidir. Bu millet maşayı kırmıştır, maşayı tutan eli de kıracaktır. Bu millet; vatanı için canını ortaya koyan Cumhurbaşkanımızı, yürüdüğü bu yolda asla yalnız bırakmayacaktır. Avrupa'ya girmesine engel olduğunuz insanların davalarının, Avrupa daki milletimizin kafasından nasıl atacaksınız. Bu millet referandumda çıkacak olan "Evet" in batıyı nasıl korkuttuğunu görmüştür. Bu korku gurbetçilerin de "Evet" oyu ile batının her tarafını saracaktır. Sahte Batı Medeniyetine karşı Büyük Türkiye'ye "Evet" diyecektir.

Meydanlarda olduğumuz bugün İstiklal Marşının kabulünün de 96 yıldönümüdür.

Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyen Mehmet Akif'in duasına amin diyor ve Allah'tan bu millete yeni zaferler nasip etmesini niyaz ediyoruz. Bugün Batıya; Rahmetle andığımız Mehmet Akif'in dediği gibi diyoruz;

Tükürün milleti alçakça vuran darbelere! Tükürün onlara alkış dağıtan kahbelere!

Tükürün ehl-i salîbin hayasız yüzüne! Tükürün onların asla güvenilmez sözüne!

Medeniyet denilen maskara mahlûku görün, Tükürün maskeli vicdanına asrın tükürün!''

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]