Nasırlı parmağını çamaşır suyuna sokunca kangren oldu

Adapazarı'nda, iddiaya göre ayağında çıkan nasırı alan doktorun yönlendirmesiyle enfeksiyon kapan yaralı ayağını çamaşır suyuna sokan Filiz Taşkın'ın kangren olan bir parmağı kesildi.

Adapazarı'nda, iddiaya göre ayağında çıkan nasırı alan doktorun yönlendirmesiyle enfeksiyon kapan yaralı ayağını çamaşır suyuna sokan 38 yaşındaki Filiz Taşkın'ın kangren olan bir parmağı kesildi. Doktor hakkında şikayetçi olan Filiz Taşkın ayağının tamamını kaybetme riski olduğunu belirterek, "Ayağımın tamamını kaybetme riskim yüksek. Bu doktorun bana yaptığının cezasını çekmesini istiyorum" dedi.

AYAĞI KANGREN OLDU

Adapazarı'nda yaşayan bir çocuk annesi Filiz Taşkın, ayak parmağında oluşan nasır nedeniyle muayene için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Plastik Cerrahisi'nde muayene olan Filiz Taşkın'ın parmağındaki nasır doktor A.G. tarafından yapılan operasyonla alındı. 1 hafta sonra ayağında enfeksiyon oluşun Filiz Taşkın yeniden hastaneye geldiğinde iddiaya göre aynı doktor bu kez, "Parmağını çamaşır suyuna batır" dedi. Durumu yine kötüleşince yeniden hastaneye giden Filiz Taşkın'ın kangren olduğu anlaşılan sol ayağının baş parmağının yanındaki parmağı kesildi.

Doktora güvenip çamaşır suyu tedavisini uyguladıktan sonra kemiklerinin parçalandığını söyleyen Filiz Taşkın, "3 ay önce ayağımın altında nasır var diye gittim. Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki plastik cerrahına gittim. Nasırı aldı. Aldıktan 1 hafta sonra ayağım enfeksiyon kaptı. Beni enfeksiyon hastalıklarına yönlendirmedi. Ayağımın enfeksiyon kapan kısmını da yardı, açık yarayı çamaşır suyuna bastırmamı istedi benden. Ben de doktor diye inandım güvendim. Antibiyotik iğneleri de kemiğime doğru vurdutturdu, kemiklerim parçalandı eridi. Ayağım kangren oldu" dedi.

"AYAĞIMI YARISINA KADAR KAYBETME RİSKİM ÇOK YÜKSEK"

Filiz Taşkın doktorun cezasını çekmesini istediğini belirterek, "Şu anda tek bir parmağımı kaybettim ama ayağımın yarısına kadar kaybetme riskim çok yüksek. 120 günlük bir ilaç tedavim var ve hiberbarik tedavisi alacağım onun sonucunda ayağımın kesilip kesilmeyeceği o zaman belli olacak. Kurtuldum sayılmıyor şu anda. Hastaneye de suç duyurusunda bulundum, Sağlık Bakanlığı'na da şikayet ettim. Bana bu yaptığının cezasını çekmesini istiyorum, bunu bir başkasına yapsın istemiyorum. Çok genç bir hastayım, ben onun peşini bırakmayı düşünmüyorum. Belki benim parmağım geri gelmeyecek ama başkalarına bunu yapmasına izin vermeyeceğim" diye konuştu.

İNCELEME BAŞLATILDI


Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise iddialarla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi. Genel Sekreterlik hastanın adı geçen doktora ilk kez 22 Şubat'ta gittiğini belirterek, "Kayıtlarda daha sonra aynı doktora birkaç kez gittiği yer alıyor. İddialar bakanlığımıza da bildirildiği için konu ile ilgili süren inceleme bulunmaktadır" diye açıklamada bulundu.


6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]