Mustafa Yıldız'dan 'Türkiye'de Hayvancılık' önerileri

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, 'Türkiye'de Hayvancılık' konusunda bazı öneri ve açıklamalarda bulundu:

'Ülkemiz bulunduğu coğrafyadan dolayı dört mevsimi yaşayabilen ülkelerden biridir. Bu hayvancılık için çok büyük bir avantajdır. Siz daha başlangıçta rakiplerinize göre bir sıfır önde başlıyorsunuz. Hayvancılıkta temel giderlerin yaklaşık %70 ‘i yem giderleridir. Siz yem giderlerini ne kadar aşağıya çekerseniz o kadar karlı duruma gelirsiniz. Ülkemizdeki mera durumu ,tarımdaki hayvancılık için değerlendirilebilen her türlü ürün hayvancılığı desteklemeye hazırdır. Ülkemiz dünya ile rekabet etme araçlarından biride hayvancılıktır. Ülkenin bulunduğu konumdan dolayı büyük avantaja sahiptir. Dünyada hayvancılıkta pazar sorunu bulunmamaktadır. Ürettiğiniz gerek canlı gerekse et,süt dünya pazarlarında her zaman yer bulmaktadır. Dünya nüfusu sürekli artmaktadır. Dolayısıyla nüfusun ihtiyacı olan et,süt ,yumurta ve de bunlara ait yan ürünlere gereksinim artmaktadır. Yeter ki siz kaliteli ve seri üretim yapınız. Ülkemiz hayvancılık için her türlü imkana sahiptir. Devletimiz hayvancılığı sürekli desteklemektedir. Ülkemizde özel sektörün çok ciddi bir şekilde hayvancılığa el atması karlılık açısından son derece önemlidir. Hayvanlarda elde ettiğiniz her şeyi satma imkanına sahipsiniz. Hayvanlardan elde ettiğiniz gübreye kadar her şeyi satabilirsiniz.

İnsanımız sürekli köyden kente göç etmekte. Ya işsizlikle boğuşuyor ya da asgari ücretle hayatını idame ediyor. Hayvancılıkta ise karlılık ve de verimlilik son derece yüksektir. Doğal olarak yasalar şehirde size hayvancılık yapmanıza izin vermez. Ülkemizin bu kadar ete ihtiyacı varken, sürekli yurt dışından maalesef hayvan ithali yapmamıza rağmen insanımızın bu sektöre gerekli önemi göstermemesi acı bir gerçektir. Toplum mutlaka üretime motive edilmelidir. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Bu ülke yalnız ve yalnız üretim yaparak kalkınır. İnsan gıdası hiçbir zaman tüketim açısından krize girmez. Mutlaka gençlerimizi bu konuya motive etmeliyiz. Dünya sizin sağlıklı ürettiğinizi her zaman satın almaya hazırdır.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı

Mustafa Yıldız'

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]