MÜSİAD Sakarya Şubesi İsrail ürünlerini boykot kararı aldı

MÜSİAD Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu, İsrail’in sivillere yönelik düzenlemiş olduğu saldırı kınayan ve İsrail ürünlerini boykot eden bir deklarasyon yayınladı.

Zorbalığı ve barbarlığı şiddetle kınıyoruz

“Ortadoğu’nun kalbine adeta bir bıçak gibi saplanan İsrail’in günlerdir Gazze’ye yönelik olarak devam ettirdiği ve son olarak kara harekâtı ile masum insanları ve çocukları katlettiği zorbalığı ve barbarlığı şiddetle kınıyoruz. Uluslararası aktörlerin aymazlıklarından ve ikiyüzlü tavırlarından cesaret alan bu devlet terörü, bütün dinlerin, indirilen bütün kitapların, gönderilen bütün elçilerin mesajlarına yönelik büyük bir saldırıdır.

Maddi ve manevi desteği Gazze’den esirgememeliyiz

İçinden geçmekte olduğumuz bu kutlu günlere rağmen, son saldırılarla kutsallarımızın ayaklar altına alındığı bugün, gerek dağılmış tespih taneleri gibi birbirinden uzaklaşan, manipüle edici sun’i tartışmalarla “ümmet olma bilincini” yitirmiş İslam Dünyası’nın, gerekse her fırsatta evrensel hukuk kurallarına atıf yapan dünya ülkelerinin, içinde bulundukları bu suskunluğu bozarak, “insanlık” adına, gerekli olan tüm adımları atmasını, “insan” olmanın verdiği sorumlulukla, her türlü maddi ve manevi desteği Gazze’den esirgememeleri gerektiğini ifade ediyoruz.

Siyonist rejime destek olan kurum ve kuruluşlar boykot edilmeli

Bizler bu insanlık dramını kınamakla yetinmeyip, işgalci Siyonist rejime destek olan kurum ve kuruluşların ticari ürün ve hizmetlerini bugün itibariyle satın almayıp, satmayarak belki bir nebze olsun üzerimizdeki vebali hafifletebiliriz. Böylesi eylemlerin geniş katılımla gerçekleştirilmesi etkinliğini arttıracaktır. İnanıyoruz ki tarihinin her döneminde mazlumun yanında taraf olmuş ve asla yardım elini uzatmaktan geri durmamış necip milletimiz boykot eylemine teveccüh göstererek destek verecektir.

Bu vesile ile İsrail saldırılarında Gazze’de hayatlarını kaybeden bütün Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, kalanlara sabır diliyor, buruk geçen mübarek Ramazan ayımızın hayırlara, sulha, rahmete ve berekete vesile olmasını niyaz ediyoruz.”
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]