MTTB üyeleri, 28 Şubat sürecinde yaşananları protesto etti

Sakarya\'da Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) üyeleri, 28 Şubat sürecinde yaşananları protesto etti.

Cuma namazının ardından Orhan Camisi\'nde bir araya gelen grup adına basın açıklaması yapan MTTB Sakarya Şube Temsilcisi Özcan Ayma, 28 Şubat 1997\'deki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında alınan kararla dönemin seçilmiş hükümetinin asker üzerinden yıpratılmaya çalışıldığını söyledi.

Ayma, 28 Şubat sürecinde askere Batı Çalışma Grubu\'yla medya üzerinden algı operasyonları yapıldığını, kısmen başarılı olunduğunu belirterek, "Lakin unuttukları bir şey vardır. Yazar, yazdıklarıyla zamana karşı sorumludur. O gün, MGK\'da alınan kararlar için \'sevap işledi, doğru yaptı\' diyenler, haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlar, bugün zamanın hükmünden ve adaletinden çok şükür nasiplerini bir bir almaktadır. Vicdanlardan silinip gitmekteler" diye konuştu.

Her zaman mazlumların yanında durmayı, haklıyı düştüğü yerden tutup kaldırmayı şiar edindiklerini anlatan Ayma, yarınki Türkiye\'yi Necip Fazıl\'ın tasvir ettiği gençlikle kuracaklarını, her zaman darbe ve darbecilerin karşısında duracaklarını kaydetti.

Ayma, 28 Şubat sürecinde evinin perdesini aralayıp dışarı bakamayanların, bugün mağduriyet üzerinden siyaset yaptığına dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"Hükümetimiz de bunun farkında olmalı. 28 Şubat mağduriyetini ve mazlumiyetini birilerinin çıkıp siyasi meze haline getirmesine izin vermemelidir. 28 Şubat, bin yıl sürmedi ve bitti. Adalet olmadığı, zulüm olduğu için bitti. Adil olmayan ve zulmeden her yapı, organizasyon ve plan çökmeye mahkumdur. Bu vesileyle 28 Şubat\'ın en büyük mağdurlarından Necmettin Erbakan Hocamızı ve bu mücadele uğruna şehit düşenleri rahmet ve minnetle anıyor, hala bu mağduriyetin bedelini ödeyenler için özgürlük istiyor, işinden olanlara da kolaylıklar bulunmasını istiyoruz."

Öte yandan, AK Parti Milletvekili aday adayları da gruba destek verdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]