Miniklere, hayvan sevgisi anlatıldı

Adapazarı Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi Veteriner Hekimi Zekeriya Tütüncü, tarafından Neşe Erberk Anaokulu öğrencilerine “Sevimli Dostlar” konulu eğitim verdi.

Çocuklara çevre bilincini kazandırmak, doğa ve hayvan sevgisi aşılamak amacıyla düzenlenen etkinlikte öğrencilere hayvan hakları ve korunmalarına yönelik bilgi verildi. Veteriner Hekim Zekeriya Tütüncü, sokak hayvanlarının görmezden gelinemeyeceğini ekleyerek şunları söyledi: “Düşünün ki bir lokma ekmeğe, bir damla suya, sizinle ilgilenecek bir sevgi eline ihtiyacınız var. Ama diliniz yok, konuşamıyorsunuz ve eliniz kolunuz bağlı. İşte sokak hayvanları, bu çaresizliği her gün yaşıyor. Sokağa atılmak, sokakta doğmak onların tercihi değil. Ancak biz her geçen gün duyarlılığı ve bilinci birazda daha artırmak için çalışıyoruz.”

Hayvan Barınağını daha önce ziyaret ettiklerini belirten Neşe Erberk Anaokulu Müdürü Gülçin Aydın, “Türkiye’nin en modern hayvan barınaklarından biri olan Adapazarı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi’nde sokak hayvanlarının modern ortamda bakılarak tedavilerinin yapıldığını gördük. Bizlere bu imkanı sağladıkları için öncelikle Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’ye ve Sahipsiz Hayvanlar Geçici Bakımevi yetkililerine çok teşekkür ediyoruz" dedi. Anaokulu öğrencileri, kendilerine verilen bilgilerin ardından okula getirilen 7 aylık Şila isimli süs köpeği ile keyifli saatler geçirdi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]