Minikler şenlik havası estirdi

17 Ağustos İlkokulu anasınıfı öğrencileri hazırladıkları mükemmel bir yılsonu gösterisi ile şenlik havası estirdiler.
 
Velilerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Gecenin sunuculuğunu yapan 3. Sınıf öğrencileri Utku Çetin ve Zeynep Doğan başarılı bir performans sergileyerek ilk olarak sahneye aynı zamanda bir özel eğitim öğrencisi olan Alperen Şakrak’ı davet ettiler. Şiirini başarı ile seslendiren öğrenci engellerin ve otizmin öğrenmeye, eğlenmeye ve başarmaya engel olmadığını kanıtladı ve izleyenlerden bolca alkış topladı.
 
Minik öğrencilerin göz kamaştıran kostümleri ile oynadıkları “Türkiyem” rondu ve hemen ardından açtıkları dövizler seyredenleri hem duygulandırdı, hem gururlandırdı. Ardından bir başka grubun sahnelediği “Türkmen Kızı” halk oyunları gösterisi ile tüm salon eğlenceye doydu.
Öğrencilerin renkleri canlandırdıkları “Gökkuşağı” canlandırmasında ise tüm renklerin bir arada olduklarında ne kadar uyumlu ve huzur verici olduklarına vurgu yapıldı. “Sen Gidince” ve “Ateşböceği” gösterisi ile ‘Kuşlar’ rondunda dans becerilerini ortaya koyan öğrenciler, rahat ve doğal tavırları ile de izleyenleri eğlendirirken bir o kadar da kendilerine hayran bıraktılar.
 
Öğrenciler sadece kendi dillerindeki başarılarını değil, yabancı dil becerilerini de sahnelediler. Oluşturdukları koroda İngilizce şarkılar seslendiren çocuklar, şarkılara uygun figür ve hareketleri ile de beğeni topladılar.
 
Bir başka grubun hazırladığı “Anadolu Ateşi” gösterisi ise salondaki herkesi şaşırttı. Anadolu’nun dört bir yanından farklı ezgiler ve farklı dans figürleri ile sahnede performanslarını sergileyen öğrenciler küçük yaşlarına rağmen emek verildiğinde büyük işler başarabileceklerini bir kez daha kanıtladılar.
 
Öğretmenler tarafından hazırlanan slayt gösterileri ile veliler, bir yıl boyunca çocuklarının okulda yaşadıklarına, öğrendiklerine şahit oldular. Hemen ardından sahnelenen “Türk Çocuğu” rondu ile öğrenciler Osman Gazi’den Fatih Sultan Mehmet’e, Kanuni Sultan Süleyman’dan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e kadar sahip oldukları geçmişlerini sahneye yansıttılar ve bundan duydukları gururu göstererek büyük alkış topladılar.
 
Öğrencilerin toplu olarak sahnede sergiledikleri İlahi Korosu ile son bulan şölenin kapanışı Okul Müdürü Cumhur Karasu’nun konuşması ile yapıldı. Cumhur Karasu minik öğrencileri büyük başarılarından dolayı, onları yetiştiren anne ve babaları da çocuklarına verdikleri değer ve eğitimlerine gösterdikleri özen için tebrik ederek “Ancak en büyük alkışı ve teşekkürü onlara gösterdikleri sabır ve verdikleri emek nedeni ile bize bu geceyi hazırlayan öğretmenlerimiz Arzu Çakır, Seda Danışan Başcı, Ceren Kızak ve Ayşe Hepgül hak ediyor.” dedi.
 
Geceye başlarken heyecan içinde olan veliler, tedirgin gözlerle etrafa bakan öğrenciler ve endişe duyan öğretmenler, gecenin sonunda büyük bir gurur ve mutlulukla salondan ayrıldılar
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]