Minik sağlıkçılar sertifika aldı

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından “Hayat için ABC” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, 8-10 yaş arası öğrencilerin sağlık bilincini artırmaya yönelik ilkyardım eğitimi verdi.

Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği (SKHB) Genel Sekreterliği Eğitim Birimi tarafından “Hayat için ABC” projesi kapsamında, Mini Sağlıkçılar için ilkyardım ve Temel Yaşam Desteği Bilinci Eğitimi verildi. 17 Ağustos İlkokulu ile 21 Haziran İlkokulu 4. sınıf öğrencilerine yönelik verilen eğitim Serdivan Belediyesi Trafik Park’ta gerçekleşti.  


İLKYARDIM EĞİTİMİ


Küçük yaşta ilkyardım eğitiminin önemine yönelik çocuklarda sağlık bilinci ve farkındalık yaratmayı amaçlayan eğitime Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam’da katılarak destek verdi.  İlkyardım eğitiminin her bireyin öğrenmesi gereken bir eğitim olduğunu belirten Sağlam “Yaralanmalar ve çeşitli kazalarda doğru yapılan ilkyardım haya kurtarıyor. Çocuklarımızın da ilkyardım konusunda bilinçlenmesi, bu işin farkına varması önemli.” diye konuştu.

SERTİFİKA ALDILAR


SKHB Genel Sekreterliği Eğitim Birimi’nden Deniz De Asis ve Ayşe Ortalı’nın sunumlarıyla Öğrencilere slayt eşliğinde ev ve okul ortamlarında oluşabilecek yaralanmalar ve yapılabilecek müdahaleler hakkında bilgi verilmesinin ardından; özellikle yabancı cisim tıkanmalarındaki hayat kurtarıcı manevralar ve temel yaşam desteği konusunda oyunlarla farkındalık kazandırıldı. Program sonunda eğitime katılan 60 öğrenciye “Mini Sağlıkçı” belgesi verildi. Öğrenci velilerinin de ilgi gösterdiği eğitimle ilgili bilgi Deniz De Asis, sosyal sorumluluk projesi kapsamında gerçekleştirilen programa destek vererek katkı sağlayan kişi ve kuruluşlar ile Serdivan Trafik Park Personeline teşekkür etti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]