Minik öğrenciler, o yazara mektup yolladı

Adabilim Okulu 3. Sınıf öğrencileri kitabını okudukları şiir, masal ve hikâye yazarı Bestami Yazgan’a mektup yazarak PTT Çark Caddesi şubesinden yazarın adresine postaladılar.

'Mektup Yazmayı Bilmeyen Bir Nesil Yetişiyor'

İnsanların en eski iletişim türlerinden biri olan mektup artık günümüzde pek tercih edilmiyor. Gelişen teknoloji ve iletişim araçları ile birlikte mektup yazmayı bilmeyen bir nesil yetişiyor. Adabilim okulu 3. Sınıf öğrencileri ise artık unutulmaya yüz tutmuş bu iletişim aracını daha iyi kavrayabilmek adına kitabını okudukları yazarlara mektup yazıyor. Bizzat öğretmenleri ile birlikte postaneye kadar giderek kendi mektuplarını kendileri postalıyorlar.

'Her ay bir yazara mektup yazıyorlar'

Yaptıkları çalışma ile ilgili bilgi veren sınıf öğretmeni Rafet Gür, “Öğrencilerimiz Türkçe dersleri kapsamında her ay kitabını okudukları bir yazara mektup gönderiyor. Amacımız çocukların kendilerini ifade etmelerini sağlayarak geçmişle köprüler kurabilmesi. Ayrıca kendisine mektup gönderdiğimiz yazarları okulumuza da davet ediyoruz. Bu bağlamda önümüzdeki ay içerisinde yazar Bestami Yazgan okulumuzda öğrencilerimizle buluşarak söyleşi gerçekleştirecek” dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]