Milliler altın madalya istikrarını sürdürmek istiyor

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, yıllardır yakaladıkları istikrarı sürdürdüklerini belirterek, "Bu Avrupa Şampiyonası\'nda jenerasyon değişikliğini de birlikte yaşadık. Bu jenerasyon değişikliği, uzun yıllar Türk Milli Takımı\'nın uluslararası arenada sıkıntı yaşamayacağını gösteriyor" dedi.

Delihasan yaptığı açıklamada, İstanbul\'da 19-22 Mart\'ta gerçekleştirilen 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası\'nın kendileri için önemli olduğunu, milli takım açısından değişim süreci anlamı taşıdığını söyledi.

"Gençlerin ağabeylerinin, ablalarının yerine milli takımda yer almaya başladıkları bir süreçti" diyen Delihasan, "Bunu kazasız belasız atlatmamız gerekiyordu, o yüzden Avrupa Şampiyonası verimli geçti. Hem madalyalar hem organizasyon hem de Avrupa Oyunları\'na kota müsabakası niteliği de taşıyordu. İlk 6\'ya giren sporcular, Avrupa Oyunları\'nda ülkemizi temsil edecekti. O anlamda da başarılı geçti" şeklinde konuştu.

Delihasan, 12 kategorinin 11\'inde Avrupa Oyunları\'na gitme hakkı elde ettiklerini, ilk 6\'ya girdiklerini hatırlatarak, "Gerçekten önemli başarı. Güzel geçti. İnşallah yurt dışında kazandığımız bu başarıları ülkemizde de kazanarak insanımızın gururunu okşamışızdır" ifadesini kullandı.

Karatenin hedeflerinin bitmediğini, Avrupa Oyunları\'nda Türkiye\'yi en iyi şekilde temsil edip çok madalya almaya çalışacaklarını belirten Delihasan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Esas uzun vadeli hedefimiz. Bu da her şampiyonada elde edilebilir, kazanılabilir, sürdürülebilir başarı yakalamak. Bunu yakaladık, istikrarı yakalamak zor, onu devam ettirmek daha zor. Yıllardan beri istikrarımız var, onu sürdürüyoruz. Bu Avrupa Şampiyonası\'nda jenerasyon değişikliğini de birlikte yaşadık. Bu jenerasyon değişikliği, bizi önümüzdeki dönemde de uzun yıllar Türk Milli Takımı\'nın uluslararası arenada sıkıntı yaşamayacağını gösteriyor. Bu açıdan gerçekten geleceğe ümitle bakabiliriz. Önümüzde bu yıl yapacağımız Dünya Gençler Şampiyonası var.

Avrupa Şampiyonası\'nda gençlerimiz yine çok üstün başarı elde etmişlerdi, 6 birincilik almışlardı. Ümit ediyorum, Dünya Şampiyonası\'nda da aynı başarı gösterilir ve yine listenin yukarılarında yer alırlar."

- "Avrupa Oyunları, bizim için şu an önemli"

Delihasan, karatenin olimpik spor olduğunu ama olimpik yarış takviminde yer almadığını, Olimpiyat Komitesi\'nin organize ettiği bütün oyunlarda ise yer aldığını söyledi.

Karatenin, 2020 Tokyo Oyunları için büyük şansı olduğuna dikkati çeken Delihasan, "Avrupa Oyunları, bizim için şu an önemli. Olimpiyatlarda yarışmayan tek branş karate. İddialıyız çünkü gençlerimiz bize bu güveni, hırsı veriyor, iddialı olma duygusunu bize aşılıyorlar çünkü onlar da gayret ediyor, çalışıyorlar, antrenörleriyle emek veriyorlar. Ümit ediyorum, Avrupa Oyunları\'nın ilki yapılacak. İnşallah bizim açımızdan iyi geçer" değerlendirmesinde bulundu.

Delihasan, Enes Erkan\'ın karateye devam etmesini istediklerini dile getirerek, "Kendisinin düşüncesi bu. Eşi ve ailesiyle alabileceği karar ama bu kararı zaman içinde gözden geçireceğini düşünüyorum. Bir dünya şampiyonası daha görmesini istiyoruz ama onun yerine sporcu yetiştirmemiz gerektiğini de biliyoruz, hazırlıklarını yapıyoruz. Jenerasyonlar değişiyor, değişmek zorunda. Sporun doğası bu" ifadesini kullandı.

Avrupa Oyunları için 11-12 Nisan\'da bayan millileri İspanya\'ya, erkek millileri de Azerbaycan\'daki turnuvaya göndereceklerini belirterek, "Sonrasında bir turnuva daha yapacağız ve İstanbul\'da yapılacak Boğaziçi Karate Turnuvası da son hazırlık olacak milli takımımız için. Burada 13-14 Nisan\'dan sonra devamlı, programlı kamplarımız başlayacak" dedi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]