Milli Eğitim Müdürlüğü'nün faaliyetleri tanıtıldı

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2015 - 2016 yılında öğretim, sosyal kültürel faaliyetler ve insan kaynaklarıyla ilgili yaptığı faaliyetler hakkında bir basın toplantısı düzenledi. Gerçekleşen basın toplantısına Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve basın mensupları katıldı.

SAKARYA’DA EĞİTİM YERLERDE SÜRÜNMÜYOR
 
Sakarya’da eğitimin yerlerde olmadığı belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “İlimizde 42 tane anaokul, 315 tane ilkokul, 214 ortaokul, 36 tane imam hatip ortaokulu, 61 tane genelge sektörü, 15 tane imam hatip lisesi ve 44 tane meslek lisesi vardır. Özel sürücü kursları 35 tane, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi 15, özel etüt merkezleri 14, özel öğretim kurumları 13, özel öğrenci yurtlarımız da 146 tanedir. Sakarya il genelinde toplamda 181 bin 514 öğrenci bulunuyor. Derslik sayımız 7 bin 408, derslik başına düşen öğrenci sayımız okul öncesi 18, ilkokulda 22, orta öğretimde 28’dir. Öğretmen başına düşen öğrenci sayılarımız okul öncesi 17, ilkokulda 17, ortaokulda 16, ortaöğretim de 14 öğrenci düşüyor. Özel eğitim kurunlarında 170 sınıf açtık, 159 tanede destek eğitim odası açtık. Türkiye genelinde taşıma oran yüzde 7.94 ilköğretimde, ortaöğretimde yüzde 8.36’dır. Sakarya’da ise bu oran ilk okulda yüzde 12.36, ortaöğretimde yüzde 9.70’dir. Taşımalı eğitim 19 bin 903 öğrenciyi taşıyoruz. 17 bin öğrenciye de yemek veriyor. Okuryazar oranı Türkiye sıralamasında üstündedir. Türkiye ortalaması yüzde 96.13, Sakarya’da ise yüzde 96.55’tir. TEOG olarak isimlendirdiğimiz temel eğitimden orta öğretime geçiş sınavlarında ise Sakarya Türkiye ortalamasının matametik’te 1,5 puan üzerinde, Türkçe’de iki puan üzerinde, Fen bilgisinde bir puan üzerinde, din kültüründe 3 puan yukardayız şuanda. TUİK değerlendirilmesinde Sakarya eğitim sırasında 38. sırada yer aldı. Sakarya’da eğitim yerlerde sürünmüyor 10 basamak da üst sıralamaya çıkaracağız” dedi.

2015 YILINDA 212 OKULU ONARDIK
 
Sakarya’da 2015 yılında 212 okulu onardığını söyleyen Kuntoğlu, “Sakarya’da toplamda 64 tane dersliğimiz daha tamamlanmış durumdadır. Devam eden yatırımlarımız var. 2016 yılında yapılması planlanan orta öğretim okulları devam ediyor. 2015 yılında 212 okulumuzu onardık. Bu onarılan okullara 5 milyon 873 bin 730 TL para harcandı. Eğitimde inavasyon ve geleceğin okulları projesi kapsamında üç okulumuz var. Yunus Emre Anadolu Lisesi, Yenikent İmam Hatip Ortaokulu ve Ekrem Obay İlkokulu’ndan 18 öğretmen ve yöneticimiz dil eğitimlerinin ardından İspanya ve Findlanya’da alacakları eğitimlerin ardından İlimizde yeni eğitim yaklaşımları üzerine çalıştay ve tanıtımlar gerçekleştireceklerdir. Yine Erasmus projelerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak iki başvuru gerçekleştirmiştir. K2 proje hazırlıklarımız devam etmektedir. Bir başvuru ve iki ortaklıkla hedeflenmektedir. Eşleştirme projelerimiz var. En son Arifiye Fen Lisemiz eğitimi kapsamında 81 ilde 81 okula temin ettikleri yöresel farklılıkları, yöresel kültürleri, yöresel kıyafetleri ve yöresel şiirleri Arifiye’de birleştirdiler. Bu sergi 81 ilde dönüşümü olarak devam edecek. Toyota ile teknik proje çalışmalarımız var. Bu yarışmalar Mayıs ayında gerçekleştirilecek. Geçen yıl toplam 250 bin öğrencinin 182 bin’inin katılım gösterdiği teknik proje yarışmalarında 37 öğrenci tarafından üretilen 20 projemiz ödüllendirilmiştir. Yine 47. TÜBİTAK Ortaöğretim Araştırma Projeleri Yarışması’nda Liselerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz tarafından 89 proje başvurusu gerçekleştirilmiş, 18 proje Asya bölge finalinde sergilenmeye hak kazanmıştır. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Değerler Eğitimi’nin başvurusunu üstlendiği Müdürlüğümüzün ortak olarak yer aldığı Değerler Eğitimi-Eğitici Eğitimi projesi kapsamında 10 gün süre ile 9 farklı branştan 54 öğretmenimize teorik eğitimlerinin yanı sıra atölye çalışmaları verilecektir. Merkezi ilimizde kurulacak ve süresi 3 yıldır” dedi.

ŞEHİR İÇİNDE KALAN OKULLAR MODERN BİNALARA GEÇEBİLİR
 
Şehir içinde kalan okulları daha modern bir binaya taşıma fikirlerinin olduğunu belirten Vali Hüseyin Avni Coş, “Eğitim Kampüsüyle ilgili projeler şimdilik Milli Eğitim Bakanlığınca bekletiliyor. Onların uygun olup olmadığı konusunda farklı tartışmalar var. Farklı alanların çok büyükilçe gibi binlerce öğrencinin bulunduğu yerlerde küçük yaştaki çocuklar açısından ve yönetim açısından bir takım olumsuzluklar çıkabilecek endişesi var. Bu projelerin hayata geçilmesi için şu aşamada bekletiliyor. Henüz netleşmiş değil. Bizde o yerimizi muhafaza ediyoruz, değerlendiriyoruz. Şöyle bir projemizde var. Şehir içinde kalan okullarımız var burada ulaşımda sıkıntı oluyor. Buraların değerlendirilmesi, daha modern binalara sahip yerlere taşınması hususunda da bir proje var. Fikir projesi bu. Büyükşehir Belediyesi de irtibat halindeyiz. O yöndende değerlendirmek Büyükşehir belediyesi verilmesi verildi. Maksat öğrencilerimizin iyi şartlarda ikili ve tekli öğretimli standartlarında öğretmenlerimizle beraber eğitim verilmesi için üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]