Millet Bahçesi için süreç başladı

Başkan Toçoğlu, İl Başkanı Kılıç, Dişli ve Çelikel, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından müjdesi verilen Millet Bahçesi için basınla bir araya geldi.

Toçoğlu, “Eski stadyum, Çark Mesire ve hemen arkasında bulunan Gençlik Spor İl Müdürlüğü’ne ait arazi ile yaklaşık 70 bin metrekarelik alan üzerine Millet Bahçesini inşa edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi; bol yeşil alan, yürüyüş ve dinlenme alanları olan bir park olacak. Hemen proje çalışmalarına başladık. Projenin son halini Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız” derken; İl Başkanı Kılıç, Millet Bahçesi ile çok güzel bir görüntünün ortaya çıkacağını söyledi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından
Sakarya’ya müjdesi verilen ‘Millet Bahçesi’ projesiyle ilgisi süreci basın toplantısında açıkladı. AKOM’da gerçekleştirilen toplantıda AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Adapazarı Belediye Başkanı
Süleyman Dişli, Genel Sekreter İbrahim Pehlivan, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar, Büyükşehir Bürokratları ve basın mensupları yer aldı.

"Teşekkür ediyoruz "

Millet Bahçesi’nin Sakarya’ya kazandırılması sürecinde emeği olan herkese teşekkür ederek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “Millet Bahçesi süreci biraz farklı gelişti. Bildiğiniz üzere Atatürk Havalimanı’nın yerine Millet Bahçesi yapılacağı Cumhurbaşkanımız tarafından müjdelendi. Diğer illere de örnek olacağı ifade edilen Millet Bahçesi, şehirlerdeki eski stad arazileri üzerine inşa edilecek. Biz eski stadımızın yerini yeni yapılacak olan Sakaryaspor Stadı karşılığında TOKi’ye devretmiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın Sakarya ziyaretleri öncesinde de TÜRK-İŞ Başkanımız Ergün Atalay, stad arazilerinin Millet Bahçesi olduğunu ancak Sakarya’nın bu durumdan yararlanamadığını hatırlatmış. Ve böylelikle süreç ilerlemeye başladı” dedi.

"Şen Piliç sahibiyle görüştüm"

Toçoğlu, “Salı günkü miting esnasında önemli bir gelişme oldu ve TOKİ Başkanı beni aradı. Sayın Cumhurbaşkanımız ile stadyum arazisi hakkında görüşüldüğünü söyledi. Stad arazisinin Şen Piliç’e satıldığı Cumhurbaşkanımıza iletilince, şahsımla görüşülmesini ve çözüme kavuşturulması talimatını vermiş. TOKİ Başkanımız, Cumhurbaşkanımızla aralarında geçen konuşmayı bana anlatınca bende eğer destek sağlanırsa stad arazisini devir alan Şen Piliç sahibi ile iletişime geçebileceğimi belirttim. Şen Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Gündamar’ı arayıp konuyu kendisine izah ettim ve Cumhurbaşkanımızın emri olur cevabını aldım” diye belirtti.

Yaklaşık 70 bin metrekare


“Takas karşılığında Şen Piliç’e başka bir şehirden stad arazisine eşdeğer bir arazi devredilecek. Eski Atatürk Stadı’nın yerine ise Çark Mesire ve hemen arkasında bulunan Gençlik Spor İl Müdürlüğü arazisi eklenerek 63 bin, yaklaşık 70 bine metrekareye yakın alan üzerine Millet Bahçesi kurulacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi; bol yeşil alan, yürüyüş ve dinlenme alanları olan bir park olacak. Hemen proje çalışmalarına başladık. Projenin son halini Sayın Cumhurbaşkanımıza sunacağız” dedi.

 

"Tarihi koruyacağız"

“Millet Bahçesine ilk kazma hukuki prosedürler tamamlanınca vurulacak. Haşim Beyin anlayışlı tavrı işimizi oldukça kolaylaştırdı. Kendisine bir kez daha teşekkürlerimi iletmek istiyorum. İnşallah hiçbir tarihi olgumuza zarar vermeden harika bir şehir parkını Sakarya’ya kazandıracağız. Burasıda hemşerilerimizin yeşil alan olarak kullanacağı bir yer olarak kalacakmış demek ki diyoruz. Millet Bahçemizin şehrimize ve vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”

"Çark Mesire alanı projeyle bütünleşecek"

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Sayın Cumhurbaşkanımız Sakarya’daki mitinginde şehrimiz için çok önemli bir müjdeyi, şehrimizde de Millet Bahçesi inşa edileceğini müjdeledi. Adapazarı Belediyesi olarak bize düşen Çark Mesire içerisinde ki alanı projeye katarak projeyi bütünleştirmek oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımızı kutluyoruz. Stad arazisinin yeşil kalması gerektiği konusunu gündemde tutan basınımızı kutluyoruz. Sakarya’ya hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Güzel bir görüntü

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Konu ile ilgili daha evvel hem basınımız hem çeşitli STK’lar bizleri ziyaret ettiler. Ziyaretlerde kendilerine burası Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilirken bizde Belediye meclis üyesiydik. Dolayısıyla bizler imza atarak buranın devrini kaldırdık. Böyle bir konunun gündeme gelmesi bizleri memnun eder. Biz olsun diyemeyiz ama böyle bir konuda yeşil alan taleplerini son derece makul karşılarız dedik. Sakarya stadının olduğu yer onun yanındaki Çark Mesire’nin yenilenmesi ile ilgili bir gündem vardı. Şimdi böyle bir proje olacak. Bir tarafta Kent Park bir tarafta yolun karşısında Millet Bahçesi ile çok güzel bir görüntü ortaya çıkacağı düşünülüyor. Basınımızda teşekkür ediyorum bu alanın yeşil alan olması için çok uğraştılar. Şehrimiz için hayırlı olsun” dedi.

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]