MHP'ye yanıt: Kimse öyle bir şey söylemedi

Darbe girişimi gecesi sokağa çıkan bir grubun askeri lojmanların önünde toplanıp, uygunsuz ifadeler kullanıldığını iddia eden MHP Milletvekili Zihni Açba’ya cevap veren AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, 'Kimse öyle bir şey demedi' dedi.

'Çok Çirkin İfadeler'


Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Zihni Açba, önceki gün düzenlediği basın toplantısında 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi gecesi sokağa çıkan bir grup vatandaşın Adapazarı Çark Caddesi’ndeki askeri lojmanların önünde toplandığını hatırlatarak, “O akşam bir grup insan askeri lojmanların oraya gidip ‘Bunların karıları bize helaldir, verin onları bizlere’ diye milletin evlerinin kapısına dikiliyor. Bu evlerdeki kadınlar da kimler biliyor musunuz? Albayların, generallerin evleri değil, subay ve astsubay tayfasından bahsediyorum, onların evleri. ‘Bunların karıları bize helaldir, verin onları’ diye kapıları tırmalıyor oraya yönlendirilmiş sivil insanlar” ifadelerini kullanmıştı.

‘Kimse öyle bir şey demedi’

AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, MHP Milletvekili Zihni Açba’nın iddialarının doğru olmadığını belirterek, “Oraya toplanan sadece AK Partililer değildi, o kalabalıkta sadece AK Partililer yoktu, 15 Temmuz gecesi ülkücü kardeşlerimiz de sokakta ciddi destek verdi. Biz de saat 04.00’ten itibaren kışlanın önündeydik, provokatif dahi olsa kimse öyle bir şey demedi, öyle bir şey olmadı. Bu haksızlığı ve iftirayı kendi gençlerine de mi yapıyor? Bir konuyu eleştirirken kendi gençliğine de hakaret söylemi içinde bulunuyor, bu üslup son derece yanlış. Ayrıca darbe yapan subay ve astsubay eşlerinden 15 bayan, AK Parti il başkanlığımızı ziyaret etti, kendilerinin mağdur olduklarını söylediler, bizlere insanı taleplerini ilettiler” dedi.

'Cemaate Hiç Tahsis Etmedik'

MHP Milletvekili Zihni Açba’nın, “17-25 Aralık’tan sonra‘Ne istediler de vermedik’ diyenler, Sakarya’da da neler verdiklerini açıklasınlar” sözlerine ise AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Hiçbir belediyemiz, hiçbiri cemaate hiçbir şey tahsis etmedi” diyerek cevap verdi. AK Parti İl Başkanı Kılıç, MHP Milletvekili Zihni Açba’nın gündeme getirdiği, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ilimiz için ‘Bin yataklı şehir hastanesi’ sözünü hatırlatmasına ise, “Biz verilen sözlerin arkasındayız. 15 Temmuz süreci yaşadık, ülke gündemi değişti ama sözümüzün arkasındayız. ‘Hemen biter’ manasında bir şey demiyorum ama geç de olsa sözümüzü yerine getiririz” ifadelerini kullandı.

 Kaynak: Yeni Sakarya

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]