MHP'li Bülbül'den Vekil Üstün'e sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Levent Bülbül, AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ü sert dille eleştirerek, "Bir korkuları mı var?" dedi.

MHP İl Başkanı Levent Bülbül, il teşkilatında bir basın toplantısı düzenledi. 15 Temmuz süreci ve ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulunan Bülbül, Vekil Üstün'ün açıklamalarına tepki gösterdi.

İlk olarak ülkedeki olayları değerlendiren Başkan Bülbül, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Bülbül, "Ülke olarak en zor dönemlerimizi yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemdeyiz. 15 Temmuz'da müthiş bir birlik ve beraberlik örneği sergiledik. Fakat orada gösterdiğimiz hassasiyetimizi bugün göstermiyoruz. Daha dün 11 şehit verdik, kimseden ses çıkmadı. 2007 yılında Dağlıca'da 12 şehit verdiğimizde halk sokağa dökülmüştü. Biz istiyoruz ki terörün hepsine tepki verilsin. Buradan Sakaryalılara bir çağrı yapıyoruz. 15 Temmuz'da olduğu gibi Valilik, Büyükşehir ve STK'lar öncülüğünde ve bizim de desteğimizle Demokrasi Meydanı'nda  hep birlikte terörü lanetliyelim. PKK'sına da , IŞİD'ine de, FETÖ'süne de tepki gösterelim" dedi.

MHP Milletvekili Zihni Açba'nın geçtiğimiz gün 15 Temmuz gecesi askeri lojmanlarda yaşanan hadiseyi gündeme getirmesini sert dille eleştiren Vekil Ayhan Sefer Üstün'e tepki gösteren Başkan Bülbül, "15 Temmuz gecesi kanlı darbeye karşı halkımız onurlu bir direniş göstermiştir. Ama o gece bir takım yanlış hareketler de yapılmıştır. Mesela o gencecik hiçbir günahı olmayan yavrularımız darbeci olarak nitelendirilmişlerdir. Vekilimiz Zihni Açba'da bu yapılan bir yanlışı sohbet esnasında anlatmıştır. Bu yanlışlar tabiki de o direnişe gölge düşürmez. Ama terör örgütü elebaşı Apo ile empati kuran Üstün'ün lojmanlarda yaşayan o ailelerin de masum olduğunu bilmesi lazım. 17-25 Aralık'ın milat olacağını düşünüyorlar.  17-25 Aralık milat olmayacak. Günü geldiğinde sorulacak. Ey Ayhan Sefer Üstün şu Şeker Fabrikası'nda olanları bir anlat diyecekler. Önce vatandaşın elindeyken kota baskısı nedeniyle çalışamaz haline getirdiğin Şeker Fabrikası'na sonradan Bank Asya'nın el koymasına nasıl müsade ettin? Bu esnada kotayı arttırıp da o fabrikanın kazanan bir fabrika haline getirilmesini nasıl temin edebildiniz? Bank Asya, el koyduktan sonra o kota nasıl 10 kat arttı? Bank Asya bunu karlı bir fabrika olarak Ülker Grubu'na nasıl sattı? Bank Asya kimin bankasıydı? Şimdi o bankada az miktarda parası olduğu için millet memuriyetini kaybederken, sizler o milyon dolarların hesabını vermek zorunda kalmayacak mısınız?" şeklinde konuştu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]