MHP'li Bülbül'den "başkanlık sistemi" çıkışı

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

MHP İl Başkanı Levent Bülbül, ülke gündemi ve yerel gündem ile alakalı açıklamalar yaptı. İlk olarak Musul'a yapılan operasyonlar hakkında konuşan Levent Bülbül, yapılan operasyonların arkasında olduklarını söyledi.

Başkanlık sistemi

Başkanlık Sistemi hakkında açıklamalarda bulunan Bülbül, "Toplumda MHP sanki Başkanlık sistemini destekliyormuş gibi bir algı yaratılıyor. Bugün içinde bulunduğumuz durum hiç tercih edilmeyecek bir durumdur. Cumhurbaşkanlığı makamının bu hukuki denetimden uzak anayasaya uymaya kendisini mecbur hissetmediği dönem Türkiye açısından en tehlikeli dönemdir. Dün genel başkanımızın referanduma gidilecekse de halka sorulmasını mahsur görmüyoruz açıklamasını da referandum istiyoruz olarak algılamak da yanlıştır. Genel başkanımız referanduma gidilecekse gidilsin ama bakalım AK Parti referandum için gerekli olan oy sayısına ulaşabilecek mi dedi. Türk tipi başkanlık sistemi. Ne demek kardeşim Türk tipi başkanlık sistemi. Dünyadaki bütün başkanlık sistemleri federatif sistemlerle eş güdümlüdür. Kafalarında ne var, bunları çıkıp yazıya dökmeleri lazım. Bizde neyin ne olduğunu öğrenmiş oluruz. Eğer o şehitler olmasa, FETÖ gibi bir örgütün parmak izleri ortaya çıkmasa, insanlar diyecek ki başkanlık sisteminin gelmesi için bir senaryo uydurdu diyecekler. Bunlar söylendi de zaten. Türkiyen'in kutuplaşması lazım. Musul meselesi çok önemli bir mesele. Ortadoğu'ya Türkiye girecek. Tayyip Erdoğan'ın kafasındaki Türkiye algısı neymiş bir görelim. Kendisini, padişah mı yapacak, hükümdar mı yapacak, diktatör mü yapacak? Ne yapmak istiyorsa niyetini oradan anlayacağız" şeklinde konuştu.

Şeker Fabrikası

Şeker Fabrikası ile ilgili konuyu tekrar gündeme getiren Başkan Bülbül, "Şeker Fabrikası ile ilgili Ayhan Sefer Üstün'e sorduğumuz sorulara hala bir cevap gelmedi. Eğer FETÖ ile mücadelede bir kararlılık varsa Şeker Fabrikası'nın durumu da incelenmeli" dedi.

Kötü koku

Şehre yayılan kötü koku hakkında da konuşan Levent Bülbül, "Şeker Fabrikası geçtiğimiz günlerde kampanya dönemine başladı. Şeker Fabrikası kapansa da veya taşınsa da şu kokuyu duymasak dediğimiz günleri yaşıyoruz. Bu da bilinçli olarak mı yapılıyor onu da bilemiyoruz. Çünkü ortaya çıkan koku tahammül edilebilir seviyede değil. Yeni Cami'nin oraya kadar gelen bir koku var. Arıtma sistemlerinin çalışmaması büyük bir kusurdur. Konuyla ilgili hem Büyükşehir'in hemde Çevre İl Müdürlüğü'nün bir önlem alması lazım" diye konuştu.

Ada Treni

Geçtiğimiz günlerde SASTOP toplantısına katılan TCCD Genel Müdürü İsa Apaydın'ın yaptığı açıklamalara değinen Bülbül, "SASTOP toplantısına katılan TCDD genel müdürünün beyanları MHP İl Teşkilatı olarak tarafımızda büyük bir memnuniyet yarattı. Neydi bu açıklamalar. Eğer Sakarya halkı isterse Ada Treni'nin şehir merkezine girebileceği yönündeydi. Bununla alakalı olarak baskı kurulmasını istediler. Biz Ada Treni ile alakalı elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" dedi.

İşte Levent Bülbül'ün açıklamaları:
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]