MHP'li Bülbül'den Başkan Toçoğlu'na eleştiri

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı Levent Bülbül, gündeme dair açıklamalar yapmak üzere basın toplantısı düzenledi. Başkan Bülbül toplantıda geçtiğimiz günlerde Ada Treni ile ilgili "niyetliyiz" açıklamasında bulunan Bakan Arslan'a "Namaza ne zaman duracağız?" şeklinde göndermede bulundu.

Başkanlık Sistemi hakkında konuşan Bülbül, ''Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin sözünün arkasındayız. Liderimiz, her zaman Türk milletinin ihtiyaçları doğrultusunda kendi fikrini söylemiştir. Aksini söyleyenler Türk milletinin geleceğini düşünmeyen, MHP'ye hakaret eden kişilerdir. Elbette ki istişarelerimiz olacaktır, bizler düşünmeden hareket edenlerden değiliz. 15 Temmuz gecesi herkese kapak niteliğinde bir örnektir. Başkanımız, kimsenin etkisi altında kalmadan çıkıp ''Evet bu bir kalkışmadır, boyun eğmeyin'' demiştir. Risk varken bunu söylemiştir. Kim galip gelecek diye beklemeden cesaretini göstermiştir. O yüzden Sayın Bahçeli için 'etki altında kaldı' demek büyük bir ayıptır. Başkanımız değeri anlaşılması gerek bir liderdir. Liderimizin düşüncesi bizim de düşüncemizdir. 2010 referandumunda bizi CHP'lileştirmeye çalışanlar şimdi de AKP'lileştirmeye çalışıyor'' dedi.

KOSGEB kredileri

KOSGEB kredilerinin akıbeti hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Bülbül, "Ekonomik anlamda sıkıntılı günler geçiriyoruz. İnsanlarımız asgari, zorunsal giderlerini karşılayamayacak duruma geldi. Bu toplumsal açıdan huzurumuzu ve geleceğimizi tehdit eden bir durumdur. Buna yönelik ciddi tedbirler almak zorundayız. Esnafa, tüccara, çiftçiye, sanayicilere cansuyu olacak desteklemeler yapılması lazım. Bu desteklemeler İnşallah son dönemde çok avantajlı kredi olarak tarif edilen KOSGEB kredileri gibi olmaz. Türkiye'de 15 bin kişiye dağıtılacağı açıklanan KOSGEB kredilerine 245 bin kişi başvuru yapıldı. Bu başvurular KOSGEB'in kendi yönetim ağında gerçekleştiği için bırakın kredi çıkmasını başvuru bile yapamadıklarını söyleyenler var. Sakarya'da bu başvuru saysı 4 bin 500 civarındadır. Bu 15 bin kişiye verileceği açıklanan krediden Sakarya'nın hissesine düşen rakam 184 olmuştur. Bu rakam yetersizdir. Bu kredinin kime çıktığının açıklanmaması ayrı bir muammayı oluşturmuştur. Bugün toplumda dedikodu almış başını gidiyor. 'Kendi işini gördürenler, AKP'ye yakın olanlar, siyasi ortamda fırsatlarını değerlendirenler bu kredileri aldı' yönünde söylentiler var. Bu söylentileri ortadan kaldıracak tek şey, krediyi kazanan yapıların kim olduğunun açıklanmasıdır" şeklinde konuştu.

Ada Treni

Büyükşehir Belediye Başkanının açıklamalarını eleştiren Levent Bülbül, "Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu, geçtiğimiz günlerde '2014 yılında vaat ettiklerimizin yüzde 90'ını gerçekleştirdik' şeklinde bir açıklama yaptı. Bu çok ciddi bir açıklama. 2014 yılı Sakarya'sı ile 2017 Sakarya'sını göz önüne aldığımızda eğer değişen birşey varsa vay Sakarya'nın haline. Yaptıklarınızı yapmadılar diyecek kimse çıkmaz. Yaptıklarında ötürü çıkar Allah razı olsun da deriz. Yapmadıklarınızı da yapmış gibi gösterip milletin ağzına bal çalma ahlakından da vazgeçin artık. Şu tren yolunu bir türlü yeraltına alamadık. Diğer vaatleri geçin de şunu bir halledin. Ada treni belki bu vesileyle şehrimizin içine girecek. bununla ilgili 'çözdük çözüyoruz, yaptık yapıyoruz' diyorlar. Yav arkadaş kaç sene oldu? Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Ahmet Arslan bir görüşme yapmış. Bu görüşmedeki açıklamaları duyunca bir sefer daha ümitsizliğe kapıldım. Sayın Bakan 'niyetliyiz' dedi. Allah aşkına Sakaryalılar adına soruyoruz, namaza ne zaman duracağız! Niyet niyet diye diye seneler geçti. Bir Allahu Ekber deyip namaza başlayalım" dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]