MHP'li Açba ve Bülbül'den önemli açıklamalar

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya Milletvekili Zihni Açba ve İl Başkanı Levent Bülbül önemli açıklamalarda bulundu.

MHP Milletvekili Zihni Açba ve İl Başkanı Levent Bülbül il teşkilatından basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıda ülke gündemi ve yerel gündem ile alakalı konular konuşuldu.

Kamudaki öğretmen alımları

Öğretmen alımlarının mülakatla yapılmasının doğru olmayacağını söyleyen Bülbül, "Kamuda personel alımları çok ciddi bir problemdir. Birtakım kadro boşluğu olduğu hepimizce malum. Özellikle MEB'teki öğretmen alımlarının mülakatla yapılması objektiflikten uzaktır. Keyfilik arz edecek bir durumdur. Bu noktada daha objektif kriterlerle öğretmen alımının  gerçekleşmesi daha uygun olacaktır" dedi.

Trafik sorunu

Şehirdeki trafik sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Bülbül, "Sakarya'daki trafik adeta bir keşmekeş içerisinde.  Yeni yapılan yolları ve bulvarları olumsuz karşılamamız mümkün değil. Ama Adapazarı merkezde yaşadığımız sıkıntıların giderilmesiyle alakalı hiçbir tedbirin alınmaması vatandaşlarımız açısından ciddi bir problemdir. Adımla saysanız çok rahat ulaşabileceğiniz yere, araçla belki saati bulan sürelerde ulaşabiliyor olmak Sakarya adına bir utançtır. Tren yolunun yer altına alınması meselesinde de hala en ufak bir mesafe kat edilmemiştir. Sakarya halkı, bunun tez vakitte yapılmasını istemektedir" şeklinde konuştu.

Bin yataklı hastane

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun sözünü verdiği bin yataklı hastane hakkında konuşan Levent Bülbül, bin yataklı hastanenin Kent Meydanı'nda dönemin Başbakanı tarafından sözünün verilmesine rağmen temelinin dahi atılmaması nerede nasıl yapacağının belli olmadığı bir ortamda bizler Sakarya'da bin yataklı hastanenin 2017 yılı bütçesi içerisine girdiği müjdesini duymak istiyoruz" dedi.

Askeri lojmanlardaki olaylar

Darbe girişim gecesi askeri lojmanlarda yaşanan olayı gündeme getirdikten sonra özellikle Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün tarafından sert dille eleştirilen Vekil Zihni Açba ise o açıklamalara cevap verdi.

Söylediği sözlerin arkasında olduğunu söyleyen Açba, "Ben o gün orada basın açıklaması sonrasında sohbet esnasında bu konuyla ilgili bir açıklama yapmıştım. Üzerine basarak bugün yine tekrarlıyorum. Bir grup insanın kadınların olduğu lojmanlara giderek şerefsizce, alçakça ifadelerle o lojmanlara saldırdıklarını söyledim. Yine söylüyorum ki bir grup şerefsiz insan bunu yaptı. Her nasılsa iktidar partisinin bir milletvekili partisinin ilçe danışma kurulunda bu konuya değinerek muhalefet milletvekili Zihni Açba kahraman halkımıza hakaret etmiştir şeklindeki beyanlarla bizim açıklamalarımızı gündeme getirmiştir. Sayın Üstün benim o bir grup insan açıklamamın nesinden alınmıştır ki bu ifadeleri kullanmıştır. Eğer istiyor ise, bu insanlarla yüz yüze gelmeye eğer yüreği yetecekse ben o insanları getiririm, adreslerini söylerim. Gider öğrenir böyle birşey olup olmadığını. Elimizde görüntüler de var. Biz ne darbeler gördük diyor. Sen neredeydin diye bana sesleniyor. Darbecilerle mücadele etme konusunda biz o işlerle uğraşırken o arkadaş kısa pantolonla gezme demlerindeydi. Ben Ayhan Sefer Üstün'ün Adapazarı Şeker Fabrikası'nın Bank Asya'ya peşkeş çekilmesinde başından sonuna kadar hiçbir katkım yoktur ve yer almadım demesini bekliyorum" şeklinde konuştu.

İşte Levent Bülbül'ün açıklamaları:

İşte Vekil Zihni Açba'nın açıklamaları:
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]