MHP Sakarya, doğal gaz çevirim santraline karşı

MHP İl Başkanı Levent Bülbül, İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar’ı ziyaret ederek şehrin sorunları ve geleceği üzerine fikir alışverişinde bulundu. 

Söğütlü’de meraya kurulması planlanan doğalgaz çevrim santraline karşı olduklarını aktaran Bülbül, “Çimento fabrikasına ve taş ocağına ilk günden nasıl karşıysak doğalgaz çevrim santralinin de bu şehirde olmasını istemiyoruz. Artık birilerinin Ankara’da bu tip kararların kolayca verilmesinin önüne geçmesi gerekir. Valinin yer gösterme teklifini talihsizlik olarak görüyoruz”

Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya İl Başkanı M.Levent Bülbül, beraberindeki yönetim kurulu üyeleriyle birlikte sivil toplum kuruluşları ziyaretlerine başladı. İlk olarak İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar’ı ziyaret eden, MHP İl Başkanı Bülbül ve yönetimi İMO yöneticileri ve mühendislerle de bir araya geldi.  Çalışmaları hakkında bilgiler veren Bülbül, “Şehrimizin geleceğini yakından ilgilendiren çalışmalarınızı dikkatle takip ediyoruz. Memleketin faydasına, şehrimizin menfaatine olan bütün işleri takdirle karşıladığımızı ve desteklediğimizi herkesin bilmesi gerekir” ifadelerini kullandı. 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İMO Başkanı Hüsnü Gürpınar ise, bilimsel olan doğruları kamuoyu ile paylaştıklarını anlatarak, “Tüm arkadaşlarımızla sadece biz doğru bildiğimizi söylüyoruz. Biz her zaman doğruların yüksek sesle söylenmesinden, yanlışa karşı en doğru şekilde tepki koyulmasından yanayız. Bugün maalesef ortaya atılan bir fikrin doğruluğu değil, kimin söylediğine bakılıyor” dedi. Gürpınar, 30 Mart Cumartesi günü Söğütlü’de doğalgaz çevrim santraline karşı yapılacak olan tepki toplantısına katılımın yüksek olması gerektiğini söyleyerek, “Biz şehrin sakini değil sahibiyiz” dedi. 

Vali Mustafa Büyük’ün bilimsel alt yapı olmadan, hazırlanmadan yer önerisi yapmasını talihsizlik olarak görüyorum. Neye göre, neden, hangi araştırma ve çalışmaya göre yer gösterdi bunu merak ediyoruz. Yanık’ta taş ocağına karşı, Darıçayırı’nda çimento fabrikasına karşı en dik duruşu MHP sergilemiştir. Söğütlü Beylikkışla köyüne kurulmak istenen doğalgaz çevrim santrali konusunda da duruşumuz nettir. Biz bu santrale karşıyız. Artık birilerinin Ankara’da bu tip kararların kolayca verilmesinin önüne geçmesi gerekir” dedi. 
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]