Metrekareye 80,5 kilogram yağış düştü

Sağanak yağışın etkili olduğu şehrimizde metrekareye 80,5 kilogram yağış düştü. Aşırı yağışlar nedeniyle sorun yaşanan bölgelere SASKİ ekipleri tarafından müdahale edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, birkaç gündür Sakarya’da etkisini sürdüren sağanak yağışlar hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Alınan verilere göre 18 – 20 Haziran tarihleri arasında Sakarya mevsim normallerin üzerinde yağış aldı. Şehre metrekare başına 80,5 kilogram yağış düştü. Bu veri, yıl geneline bakıldığında metrekare başına 60 kilogram olan aylık yağış ortalamasının ve mevsim normallerinin çok üzerinde.

Ekipler 24 saat görevde

Şehir genelinde yürütülen çalışmalarla ilgili olarak SASKİ Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Meteorolojiden alınan verilere göre son günlerde şehrimizin etkisi altına girdiği sağanak yağışlar ile metrekareye 80,5 kilogram yağış düştü. Herhangi bir sorun yaşanmaması adına şehrimizin 16 ilçesinde ekiplerimiz hazır bekletilerek sorun yaşanan bölgelere ivedilikle yönlendirilmiştir. Bu akşam itibariyle yağışlı havanın şehrimizi terk etmesi beklenmektedir. Herhangi bir ihtiyaç durumunda vatandaşlarımız 7 gün 24 saat ALO 185 Çağrı Merkezimizden bize ulaşabilirler” denildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]