"Matbaa işleri Sakarya'daki matbaacılara verilsin"

Sakarya Matbaacılar Derneği Başkanı Özcan Kam, "Matbaacılar olarak krediye ihtiyacımız yok, işe ihtiyacımız var. Matbaa işleri dışarıya değil Sakarya'daki matbaacılara verilirse Sakaryalılar kazanır." dedi.

Kam, yaptığı açıklamada, dernek olarak üyelerinin ve sektörde çalışanların sorunlarını gündeme getirmeye çalıştıklarını söyledi.

Son dönemlerde matbaacılar olarak sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Kam, "Borcumuz var, KOSGEB kredisi almak için dosya teslim edemiyoruz. Matbaacıların önlerinin açılmasını bekliyoruz. Yalnız  KOSGEB kredilerinin verilmesinde kurumlar arasında ayrışmanın kaldırılması gerekir. Direkt olarak esnaf bankadan kredisini almalıdır. Aracı kurumlara bağlı kalmamalıdır, dernek, oda üyeliği de yeterli olmalıdır. Sakarya'da büyük matbaacı olarak  sayı az. Genelde küçük esnafımız var. Kış ayları daha da kötü geçiyor, yaz aylarını dört gözle bekliyoruz. Birçok esnafımız siftah yapmadan dükkanlarını kapatıp  gidiyor." diye konuştu.

"Aslında biz matbaacıların krediye ihtiyacımız yok, işe ihtiyacımız var" diyen Kam, şöyle konuştu:

"Ben buradan sesleniyorum; siyasi partiler seçimlerde  yerelde de genelde de belediyelerde de  dışarıya  iş vermemelerini istiyoruz. Bizler matbaacılar olarak  buradaki arkadaşlarımız  faydalansın  istiyoruz. Matbaa işleri dışarıya değil Sakarya'daki matbaacılara  verilirse Sakaryalılar kazanır. Sakarya'daki siyasilerin, sivil toplum örgütlerinin kurum ve kuruluşlarının il dışında  işlerini resmi ve özel evraklarını yaptırmamalarını bekliyoruz. Matbaacı sektörü kredi değil iş verildiği takdirde kendi ayaklarının üzerinde duracaktır."
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]