MARKA'nın Temmuz ayı toplantısı gerçekleştirildi

Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu ve Yalova'yı kapsayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) Temmuz ayı olağan yönetim kurulu toplantısı Kocaeli'de gerçekleştirildi.

Başiskele ilçesinde bir otelde, Kocaeli Valisi ve aynı zamanda MARKA Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Güzeloğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Düzce Valisi Ali Fidan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ile söz konusu illerin sanayi ve ticaret odası başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Güzeloğlu, sözlerine son günlerde meydana gelen terör saldırılarında şehit olan asker ve polislere rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyerek başladı.

MARKA'nın yerel ölçekteki kalkınmayı bölgesel boyutta gerçekleştirmek amacıyla kurulduğunu belirten Güzeloğlu,  Türkiye'nin zenginliğine, derinliğine ve gücüne çok önemli katkılar sunan Doğu Marmara bölgesinin kalkınma ajansıyla  kalkınma dinamiklerini değerlendirme noktasında çok başarılı bir performans sergilediğini söyledi.

Güzeloğlu, MARKA'nın kuruluşundan bugüne toplam proje bütçesinin 70 milyon 852 bin 28 lira olduğu bilgisini vererek, "Eş finansman olarak proje ortağımız sivil toplum, kurum, kuruluş, firma ve şirketlerin katkısı olan 65 milyon lirayı da katarsak bugüne kadar toplam doğrudan aktarılan ve yaratılan kaynak 135 milyon 646 bin 413 liraya ulaşmıştır. Tüm bu projelerde sağlanan doğrudan istihdam 2 bin 200 kişi ve dolaylı olarak daha ötesinde önemli bir istihdamı gerçekleştirilmiştir" diye konuştu.

MARKA'nın bölgede yerel ölçekte var olan stratejik sektörlere ülkenin kalkınmasına daha fazla katkı sağlamaları için önemli destekler sağladığını vurgulayan Güzeloğlu,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ajansımızın yürüttüğü yenilikçilik faaliyetleri adına özellikle 5 ilimizde yatırımcıları doğrudan yönlendirmek, yatırım arsalarını ve altyapılarını hazırlamak amacıyla geliştirilen Yatırıma Uygun Arsa Bilgi Sistemi (YATBİS), teknoloji transfer ofisleri kurulumu, MARKASTAT adını taşıyan teknoloji tabanlı bölge il ve ilçe güncel istatistik sistemi, OSB kurulum destekleri ve en önemlisi projelere dönük bir destek süreci. Tüm bunları düşündüğümüzde MARKA'nın bölgede kalkınmayı hızlandıran, bölgenin gelişimine doğrudan katkı sağlayan ve yerel kaynakları çarpan etkisiyle çoğaltan bir stratejik yaklaşıma hakim olduğu görülmekte."

Güzeloğlu, gerçekleştirdikleri toplantıda 2015 yılı mali destek programlarını sonuçlandıracaklarını dile getirerek, "Bu yılki mali destek programlarımız 4 başlıkta 13 milyon 500 bin liralık yardımı içeriyor. Bunlardan Temiz Üretim Mali Destek Programı 3, Makine İmalat Sanayi Sektör Geliştirilme Mali Destek Programı, Turizm Mali Destek Programı ve Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Programı olmak üzere toplam 13 milyon 500 bin liralık mali destek programını karara bağlıyoruz. Bu kaynağı kullanacak olan kurum, kuruluş ve firmalarımıza hayırlı olmasını, bölgemiz ve ülkemiz için hem istihdam hem de ihracata dayalı üretime katkılar sağlamasını diliyorum" ifadesini kullandı.  

Toplantı, Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]