Maliyede 4 bin kişi uzmanlık sınavının açılmasını bekliyor

Türk Kamu Sen Sakarya İl Temsilcisi Rahim Varol, Maliye ve Gelir İdaresi’nde uzmanlık sınavının açılmasını bekleyen 4 binin üzerinde çalışanın olduğunu belirterek, sınavların bir an önce açılmasını istedi.

Varol, Maliye Bakanlığı'na bağlı Defterdarlık ve Gelir idaresi Başkanlığı Genel İdari Hizmetler sınıfında bulunan çalışanların yürüttükleri görev, üstlendikleri sorumluluk bakımından nitelikli kişiler olması gerektiğini kaydetti. Maliye ve Gelir İdaresi çalışanlarının onlarca kanun ve bunlara ilişkin ikincil mevzuatı da bilme zorunluluğu olduğunu dile getiren İl Temsilcisi, şunları kaydetti: “Yapılacak olan yasal bir değişiklik ile Maliye ve Gelir İdaresi çalışanları için ivedi uzmanlık kadroları ihdas edilmesi gerekir. Ayrıca en kısa sürede sınav açılarak mali hakları düzeltilmeli. Uzmanlık sınavının açılmasını bekleyen 4 bin üzerinde bekleyen çalışan vardır. Görevde yükselme sınavları her kurumda sıklıkla açılmalı çalışanlar mağdur edilmemelidir."

Rahim Varol, ayrıca aynı iş yerinde aynı işi yapan çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğinin de giderilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

CİHAN

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]