Mahalle sakinleri yolu kapattı

Hendek Aktefek Mahallesi sakinleri yollarına hasar veren araçlar için yol kesti.

Hendek Aktefek Mahalle sakinleri ağır tonajlı yük kamyonlarının eski köprüyü ve mahalli yolunu kullanmasının yasal olmadığını öğrenince yolu kapattı. Bir grup mahalleli araçlarla yolu kapatarak hafriyat kamyonlarının geçişini engelledi. Kamyon sürücülerine belirlenen güzergahta çalışmalarını belirten mahalle sakinleri, yolun bu şekilde kullanılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Geri döndüler

Söğütlü bölgesindeki taş ocağından hafriyat alan kamyonlar kestirme olması sebebiyle Söğütlü-Hendek yolunu kullanmaya başlayınca vatandaş kendince önlem aldı. Taş ocağı için belirlenen yol güzergahı olmamasına rağmen kestirme diye kamyoncuların tercih ettiği yol kapatılınca bölgeye jandarma gitti. Vatandaş yollarının ağır tonajdan ötürü zarar gördüğünü ve taş ocağı yolunun kendi yolları olmadığını belirterek hafriyat kamyonlarını geri gönderdi. Hafriyat kamyonu sürücüleri uzunca süre vatandaşı ikna etmeye çabalasa da başarılı olamayınca geldikleri yoldan geri gittiler.

Hafriyat kamyonu sürücüleriyle mahalleli arasındaki gerginlik bölgeye jandarmanın gitmesiyle son buldu. Jandarma hafriyat kamyonlarını belirlenen güzergahta çalışmaları için geri gönderdi. Mahalleli de yolu açarak evlerine döndü
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]