Maceracı Sakarya'yı gezdi

Türkiye’yi karış karış gezmeye devam eden Maceracı’nın yolu, bu hafta Sakarya'daydı.

Maceracı, Sakarya’ya adım atar atmaz şehrin sokaklarında gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. Gezgin bir balıkçıya rastlayan Murat Yeni, vakit kaybetmeden balıkçıyla röportaj yapmaya başladı. Kamyonetin üzerine kurduğu akvaryum sistemiyle cadde cadde gezen balıkçı, Maceracı ve ekibini hayli şaşırttı.

Kabak dondurmasının yapılışını hayranlıkla izledi

Şehirde karış karış gezmeye devam eden Murat Yeni ve ekibi, yol üzerinde yer alan bir restorana uğradı. Gördükleri karşısında hayranlığını gizleyemeyen Maceracı, restorantta gördüğü yemekleri sırayla saymaya başladı. Kabaktan yapılmış onlarca yemek çeşidini gören Murat Yeni, özellikle kabak dondurmasının yapılışını hayranlıkla izledi.

 

Kına gecesine katıldı

Geleneksel değerlere programda yer vermeyi ihmal etmeyen Murat Yeni, düzenlenen bir kına gecesine konuk oldu. Boşnak göçmenlerin kına gecesine konuk olan Maceracı, birbirinden ilginç düğün adetlerine tanık oldu. Boşnak gençlerinin bir araya gelerek özel bir müzik eşliğinde yaptıkları dansa eşlik eden Murat Yeni, adeta yerinde duramadı. Misafirlerin ağırlanmasının bile ayrı bir törene dönüştüğü geceden görüntüleri izleyicilerle paylaşan program ekibi, çocuklar gibi eğlendi.

Geyve'yi unutmadı

Maceracı bu haftaki yolculuğunun son durağı olarak, küçük sıradağların çevrelediği, tertemiz havasıyla insana enerji veren Geyve’deydi. Murat Yeni, gördüğü ferah manzara ve tertemiz havanın etkisiyle sağlıklı yaşamın sırrının ne olduğunu açıklamaya başlıyor. Geyve’nin sıcakkanlı halkıyla keyifli sohbetler gerçekleştiren Murat Yeni, daha sonra etrafı keşfe çıktı.

Bütün bir gün Geyve’yi gezen Maceracı ve ekibi, bir eğlence gecesine konuk oluyor. Birbirinden güzel türküler eşliğinde halay çeken halkın nasıl eğlendiğine tanık olan program ekibi, oldukça renkli görüntüleri kaydediyor.

13 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]