LYS tercih sonuçları açıklandı!

Milyonlarca üniversite adayının beklediği LYS tercih sonuçları (yerleştirme sonuçları) ÖSYM tarafından açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan YGS ve LYS'nin ardından sonuçlar açıklanmış ve adaylar kazandıkları puana göre uygun olan üniversite programlarına tercih işlemlerini yapmıştı.

Liseyi bitirip üniversite eğitimine geçiş yapan adayların katılım sağladığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS), geçtiğimiz aylarda yapılmış ve sonuçlar adaylara açıklanmıştı. Sonuçlarını öğrenen milyonlarca üniversite adayı, tercih işlemlerinin başlamasıyla puanının yettiği üniversite bölümlerine tercihlerini yapmıştı. Tercih işlemlerinin ardından hangi üniversiteyi kazandığını merak eden adayların bekleyişi sona erdi.

ÖSYM, internet sitesi üzerinden üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklandığını belirtti. Adaylar hangi üniversite bölümünde eğitim görmeye hak kazandığını ÖSYM'nin Sonuç Açıklama Sistemi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve Aday Şifresi girerek öğrenebilecek. Böylece yazılan 24 tercih arasından bir bölümü kazanan üniversite adayları, kayıt işlemlerini gerçekleştirecek.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]