Lösemi hastası Utku için Sakarya Valiliği harekete geçti

Sakarya’da eklem romatizması tedavisi için gittiği hastanede kan kanseri (Lösemi) teşhisi konulan 18 yaşındaki genç Utku Akçay, hayata tutunabilmek için 6 ay içerisinde ilik nakli bekliyor.

Sakarya’nın Erenler ilçesi Küpçüler Mahallesinde ikamet eden Murat ve Sevgi Akçay çiftinin 2 çocuğundan biri olan 18 yaşındaki Utku Akçay’ın, eklem romatizması tedavisi için gittiği hastanede yaptırdığı tahliller sonucu doktorlar tarafından Lösemi hastalığına yakalandığı tespit edildi. Genç Utku tedavisine başlanması için Ankara Onkoloji hastanesine sevk edildi. Sakarya’da kan kanseri teşhisi konulan 18 yaşındaki Utku Akçay, uygun kök hücreye sahip ilik nakli bekliyor. 

Genç Utku için Sakarya Valiliği de harekete geçti 

Hayali iyileşip iyi bir üniversiteye gitmek olan Utku için Sakarya Valiliği, Kanserder ve Türk Kızılayı'nın destekleriyle bir çalışma başlatıldı.

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun da katılımıyla 14 Şubat Çarşamba günü Adapazarı Kültür Merkezi (AKM) önünde kurulacak olan Kızılay çadırında 11.00 - 17.00 saatleri arasında uygun donörün bulunması için gönüllülerden kan örneği alınacak.

Çalışma 18 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek. Aile, duyarlı vatandaşların katılımını bekliyor.

İletişim için Anne Sevgi Akçay: 05311036898
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]