Kuzeye Bir Arıtma Tesisi Daha Geliyor

Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi ve Kanalizasyon Hattı projesinde çalışmaların başladığını açıklayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “50 milyon liralık proje ile Kocaali’ye, ilçenin tüm atıksularını en ileri teknoloji ile arıtacak bir tesis kazandırıyoruz. Proje kapsamında 121 kilometrelik kanalizasyon şebekesi ve 6 adet terfi merkezi de inşa ediyoruz. Ayrıca bu yeni projeyle Kocaali’de atıksu sorununu çözmüş olacağız. İlçemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Kocaali’ye hizmet verecek olan Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi projesinde çalışmaların başladığını açıkladı. Rüstem Keleş, “Bilindiği üzere Güneyde Pamukova-Geyve Atıksu Arıtma Tesisi’nde çalışmalarımız sona yaklaştı. Yine Kuzeyde Karasu Atıksu Arıtma Tesisini yakın bir zamanda hizmete alacağız. Şimdi ise Kocaali ilçemize bir atıksu arıtma tesisi kazandırıyoruz. Proje kapsamında 121 kilometrelik kanalizasyon şebekesi ve bir de atıksu artıma tesisi inşa ediyoruz. Toplamda 50 milyonluk yatırım ile Kocaali’nin altyapısını güvence altına alıyoruz” diye konuştu.

50 Milyonluk Dev Proje

Projenin tamamlanmasıyla Karadeniz’e atıksu karışmayacağını belirten Rüstem Keleş, “Altyapı ve içmesuyu geleceğimiz konusunda 16 ilçemizde çalışmalarımız devam ediyor. Sakarya’yı daha yaşanabilir bir şehir haline getirebilmek için altyapı, içmesuyu ve atıksu konusunda yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Bu anlamda 50 milyon liralık proje ile Kocaali’ye, ilçenin tüm atıksularını, en ileri teknoloji ile arıtacak bir tesis kazandırıyoruz. Tesisimizde şuan zemin iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah atıksu arıtma tesisini hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Projenin tamamlanmasıyla Kocaali’de atıksu sorunu yaşanmayacak. Böylelikle Karadeniz’in doğal güzellikleri de korunmuş olacak” ifadelerini kullandı.

121 Kilometrelik Hat

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Ayrıca proje kapsamında 121 kilometrelik kanalizasyon şebekesi ve 6 adet terfi merkezi de inşa ediyoruz. Hattın 10 kilometrelik kısmı tamamlandı. Terfi merkezlerimizin inşası devam ediyor. Mekanik sistemlerin montajı yapılacak. İlçemizde çalışmaların sürdüğü 121 kilometrelik kanalizasyon hattımız Atıksu Arıtma Tesisi’mize entegre olacak. 50 milyonluk proje ile Kocaali’de atıksu sorununu çözmüş olacağız. Atık suları en ileri teknoloji ile arıtarak ilçelerimizin doğal güzellikleri de koruyacağız. Projenin tamamlanmasıyla Karadeniz’e atıksu karışmayacak. İlçemize ve şehrimize hayırlı olsun” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]