Kullanabildiği tek parmağıyla senaryo yazdı

Sakarya\'da yaşayan bedensel engelli Rukiye Türeyen (34), kullanabildiği tek parmağıyla engellilerin sesini duyurabilmek amacıyla senaryo yazdı.

Bebekken geçirdiği menenjit hastalığı nedeniyle bedensel engelli olan, oturamayan ve boynunu çeviremeyen Rukiye Türeyen, engeli nedeniyle okula gidemeyince, televizyonda izlediği haberlerin yazılarına bakarak okuma yazma öğrendi.

Yemek, lavabo ve banyo ihtiyacını ailesinin karşıladığı Türeyen, oynatabildiği tek parmağıyla bilgisayarı kullanmayı başardı. Yüzde 99 engelli olmasına rağmen hayattan kopmayan Türeyen, engelliler için çıkarılan bir gazetede köşe yazarlığı yapmaya başladı.

Bütün zorluklara rağmen bir film senaryosu yazmaya karar veren Türeyen, kendi hayatını ve engellilerin hayatta karşılaştığı sorunların anlatıldığı senaryoyu yaklaşık bir yılda tamamladı.

Senaryosunun beyaz perdeye aktarılmasını istiyor

Türeyen yaptığı açıklamada, yazmanın kendisine terapi gibi geldiğini söyledi. Tek amacının engellilerin sorunlarını anlatmak olduğunu dile getiren Türeyen, "Hiçbir eğitimim yok. Derdimi, ihtiyaçlarımı, her şeyimi yazılarımla anlatıyorum. Bilgisayarım benim tek arkadaşım. Sosyal medyada engelliler için açtığım sayfalarda sesimizi duyurmaya çalışıyorum" dedi.

Yazdığı senaryonun filminin çekilmesini istediğini anlatan Türeyen, şöyle konuştu:

"Yönetmenlere gönderdim ancak filmin maliyetli olacağını bildirdiler. Kısa film olur ise 10 bin lira, uzun metrajlı çekilirse 90 bin lira gerektiğini belirttiler. Bu parayı ne ben ne de ailem bulabilir. Engellilerin sorunlarını anlatacak bu film için yardım bekliyorum. Sponsor bulmam gerekiyor. Umarım bir hayırsever çıkar ve hayalimi gerçekleştirmeme yardımcı olur. Engellileri yok sayanlara \'biz varız\' demek istiyorum."
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]