"Kudüs Şehitleri Gecesi" etkinliği

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, İsrail'e yönelik, "Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra sadece Filistin değil, karşında biz de varız. Yürümesini de biliriz, gelmesini de biliriz, oluşturduğunuz demir kubbeyi başınıza yıkmasını da biliriz. Onun adımıdır şu anda Suriye'de olanlar." dedi. 

Yıldırım, Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği ve Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği'nce Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen, "Kudüs Şehitleri Gecesi"nde yaptığı konuşmada, çok zor günlerden geçildiğini, birilerinin Türkiye'yi parçalamak, bölmek ve İslam'dan uzaklaştırmak istediğini söyledi. 

Bunların, zihinlerini ve bedenlerini de parçalamayı hedeflediğini vurgulayan Yıldırım, "Tamamen yok etmek istiyorlar. Onun için bugün her günden daha diri, dinç, güçlü ve birlik içinde olmalıyız, hiç durmadan çalışmak zorundayız. Davamız, İslam ve özgürlük davasıdır. Bunu fert fert, ev ev, her yere anlatarak zalime, zulme karşı çıkmak mecburiyetindeyiz." diye konuştu. 

Yıldırım, Yahudiler'in Filistin'de küçük çocukları öldürdüğünü, İsrail bakanının küçük çocukların öldürülmesi gerektiği şeklinde açıklamalarının olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Dünya, buna sessiz kalıyor. Niye? 'Bu küçük çocuklar büyüyünce bizim düşmanımız olacak.' diyorlar. Ey bilmem ne bakanı, sen Filistinli çocukları öldürüyorsun ya, 'Bunlar büyüyünce bizim düşmanımız olacak.' diyorsun ya, ben sana o zaman bir müjde vereyim; Türkiye'nin her evladı büyüyünce senin düşmanın olacak, seni yok edecek, Mescid-i Aksa'da özgürce namaz kılacak Allah'ın izniyle. Biz biliyoruz ki Suriye, Irak, Libya, Afrin, Türkiye ve Mısır için İsrail'in ortadan kalkması gerekir. İsrail'le asla barış olmaz, İsrail'e asla güvenilmez. İsrail yalancıdır, sözünde durmaz. Katliamcıdır, çocuk katilidir, bebek katilidir ama İsrail şunu çok iyi bilecek. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bundan sonra sadece Filistin değil, karşında biz de varız. Yürümesini de biliriz, gelmesini de biliriz, oluşturduğunuz demir kubbeyi başınıza yıkmasını da biliriz. Onun adımıdır şu anda Suriye'de olanlar."

Yıldırım, bazılarının Kürt-Türk, bazılarının da Türk-Suriyeli kavgası çıkarmaya çalıştığını vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ne diyorlar? Bizim askerimiz gidiyor, Suriyeli gençler niye Afrin'e gitmiyor? Bu sizin yadırgadığınız 15-16 yaşındaki çocuklar, Afrin için Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile beraber gittiler ve şehitler verdiler. Onun için sakın Suriyeliler'e haksızlık yapmayın. Eğer birileri sizi Suriyeliler konusunda ters köşeye yatırmak istiyorsa bilin ki fitnecidir, haindir. Türk-Kürt çatışması çıkarmaya çalışırlar, sakın oyuna gelmeyin. Bu ülkeye gelen herkes bizim misafirimizdir. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz." 

Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunan etkinlikte, daha sonra dualar edildi. 
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]