Köyüne "seyyar bakkal" ile hizmet veriyor

Sakarya'nın Pamukova ilçesinde emekli imam ve köy muhtarı olan Mevlüt Uçar, açtığı "seyyar bakkal"la köyünde hizmet veriyor.

Karapınar köyü muhtarı Uçar, imamlıktan emekli olunca bakkal açmaya karar verdi. Uçar, köyde kiralık ve satılık arazi bulamayınca çareyi "seyyar bakkal" işletmekte buldu.

Uçar, 25 yıllık imamlık sürecinin ardından emekliliğinden sonra köyüne hizmet edebilmek için bakkal açmak istediğini ancak köy merkezinde bakkal dükkanı için uygun bir yer bulamadığını söyledi.

Uçar, "Daha önceki muhtarlık heyetinden köy meydanına market yapılmasını istememize rağmen olumlu sonuç alamadık. Ben daha sonra muhtarlığa adaylığımı koydum. Köy halkından bu süreçte 'bakkal yapmak için muhtarlığa adaylığını koydu' diyenler oldu. Adaylık sebeplerimden birisi de bakkalı kurabilmekti. Bu kötü bir düşünce değil, köyüme bir hizmet olacaktı. Bazı insanlar bunu göremedi" diye konuştu.

Uçar, muhtar olduktan sonra köyüne hizmet edebilmek için bir dernek kurduklarını ve çeşitli çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

Önceden evinin orada bir bölgede çay ocağında bakkal hizmetini vermeye çalıştığını söyleyen Uçar, verim alamadığını aktardı.

Bakkal için kiralık ve uygun bir bölge bulamayınca bir karavan tasarladığını ifade eden Uçar, traktöre bağladığı bu karavanla 10 yıldır köyüne hizmet verdiğini belirtti.

Her gün traktörle köy meydanına gelerek halkın gerekli ihtiyacını karşıladığını vurgulayan Uçar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Köylümüz de bu uygulamadan memnun. Bir bakkalda olması gereken her şey var. Dürüst ve samimi olan müşterilerin, ihtiyacı olanların paralı, parasız her türlü ihtiyaçlarını karşılıyorum. Bakkalın içerisinde, bakliyat, kuruyemiş, ekmek, kırtasiye, temizlik malzemesi gibi temel ihtiyaçlar mevcut. Köyümüzün 'marketi' oldu. Yalnız bu zamanda böyle bir uygulama zor oluyor. Bu durum hem renkli sevindirici hem de üzücü bir durum. Köyümüz merkeze yakın. Tabii bu çağdışı bir hizmet. Yalnız ilk görenler çok şaşırıyor ve çok olumlu karşılanıyor seyyar bakkalımızı. "Bu çağda da bu olur mu?" diyorlar. Ortada iki fikir var. Yalnız köy meydanına yapılacak bir bakkalın kimseye zararı olmaz. Bu konuda duyarlı olmak gerekiyor tabii."

Bazı köylüler de "seyyar bakkal"dan memnun olduklarını dile getirdi.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]