Kösemusul Sakarya'yı anlattı

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul “Anadolu’da Ekonomi Buluşmaları” programında Sakarya’yı anlattı.

Anadolubank ev sahipliği ile Best Western Premier Hotel’de gerçekleştirilen “Anadolu’da Ekonomi Buluşmaları” programında Sakarya ve Türkiye ekonomisi üzerine değerlendirmeler yapıldı.

Bloomberg Ht sponsorluğunda gerçekleştirilen panele, Anadolubank’ın Sakaryalı Genel Müdürü Namık Ülke, Anadolubank Tarım Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı İlhan Küçükahmetler, Piri Reis Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu konuşmacı olarak iştirak etti.

Moderatörlüğünü Bloomberg Ht Yetkilisi Hande Demirel’in yaptığı panelde SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya’nın yatırımları ve yatırımcılara sunduğu fırsatlar, mevcut durumu ve gelecek hedefleri konusunda bilgi verdi.

Başkan Kösemusul “Sakarya’yı anlatırken heyecanlanıyorum” diyerek başladığı konuşmasında şunları dile getirdi:

“Sakarya her alanda önemli bir şehir. İstanbul ve Ankara arasında sıkışmış değil, var olan potansiyelini harekete geçirerek Karadeniz’den dünyaya açılan bir bölge konumunda özel bir il. Biz sıradan bir Anadolu kenti değiliz. Biz, ilimizdeki, erklerle birlikte ortak aklı ve ortak vizyonu önceleyerek hizmet ediyoruz. Mevcut OSB’lerimiz ve kurulma çalışmaları devam eden OSB ve OTB’lerimizle orta vadede ciddi göç alan iller arasında yer alacağız. Bunun alt yapı çalışmalarına hızla devam ediyoruz. Sanayi ve üretimde güçlü bir Sakarya, aynı zamanda nitelikli istihdamda da örnek bir il olmalı.  SATSO olarak kaliteli eğitim, nitelikli istihdam, katma değerli güçlü üretim, alternatif sektör ve pazarlarla kuvvetlenen daha yüksek ihracat için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Karasu Limanı ve Karadeniz’den dünyaya açılarak milli üretimler ve otomotiv şehri Sakarya hedefimize hızla yaklaşıyoruz. Sanayi, ticaret, tarım ve turizm sektörlerinin her birinde ciddi potansiyel ve avantajlara sahibiz. İhracatta ilk 5 il arasında olan, milli tank milli trene ilave Türkiye’nin milli otomobiline de ev sahibi olacak lokomotif şehir Sakarya’ya 2023 yılına kadar ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz.”

Panelin ardından katılımcılara “KOBİ’ler için Devlet Desteği Tabanında Büyüme Yönetimi” başlıklı teşvik ve iş fırsatları konulu bilgilendirme atölyesi düzenlendi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]