Kortej yürüyüşünde Sakarya'ya giriş yapıldı

Cumuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından Ankara'dan İstanbul'a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'nün 15. gününde Sakarya il sınırına ulaştı.

15. günde Düzce'nin Gümüşova ilçesinden yürüyüşü başlatan Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, 6 kilometre yürüdükten sonra Sakarya'nın Hendek ilçesi sınırına ulaştı. Sakarya'da kortej yürüyüşünü bekleyen yüzlerce kişi 'Asla yalnız yürümeyeceksin, Sakarya izinde' gibi pankartlarla Kılıçdaroğlu'nu karşıladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde Düzce Gümüşova bölgesinde başlayan yürüyüş yaklaşık üç saat sürdü. Yaklaşık 8 kilometreyi bulan yürüyüşte hava sıcaklığı 34 dereceyi buldu. Güzergah üzerinde kurulan stantlarda vatandaşlara ücretsiz su ve meyvesuyu ikram edildi. Tek şeritten kapatılan yolda uzun kuyruklar oluşurken, İzmir’den gelen bando takımı da yürüyüşe çaldıkları parçalarla destek verdi. Trabzon, Giresun ve diğer illerden de yoğun katılımın olduğu yürüyüşte jandarma ve polis güzergah boyunca geniş güvenlik önlemleri aldı. Heyet, yaklaşık üç saat süren yürüyüşün ardından ilk mola yerine vardı. Hendek Beylice Mahallesi'ne gelindiğinde mola verildi. Beylice Ortaokulu'nun yanındaki karavana geçen Kılıçdaroğlu dinlenmeye çekildi. Öğleden sonra yürüyüşe devam edilecek.

Gün boyu yürüyecek olan grup, akşam saatlerinde Hendek ilçesine yakın bir alanda kampta konaklayacak.

Kılıçdaroğlu, Sakarya'da Hendek Otogar, Akyazı Balbalı Mesire Alanı ile Esentepe'deki Gölpark'ta mola verecek. D-100 karayolunun Sakarya geçişinin yaklaşık 60 km olması sebebiyle Kılıçdaroğlu'nun pazar gününe kadar ilimizde olması ve Pazar günü ilimizden ayrılması bekleniyor.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki olarak başlattığı yürüyüşün bugünkü bölümünü tamamladı.

Kılıçdaroğlu, Güvenpark'tan başlattığı ve İstanbul'a kadar devam edeceğini açıkladığı yürüyüşün 15'inci gününe, konakladığı Düzce'nin Gümüşova ilçesi Fatih Mahallesi mevkisinden başladı.

Hendek istikametinde ilerleyen korteje, bazı vatandaşlar "Rabia" işareti yapıp, AK Parti bayrakları açarak tepki gösterdi. Bazı vatandaşlar ise Atatürk posterleriyle alkış ve sloganlarla Kılıçdaroğlu'na destek oldu.

Kortej düzeni ve güvenliği için önlemler artırılırken, parti otobüsünden sık sık provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı. CHP milletvekilleri, olası provokasyonları önlemek için kortejin içindeki görev yerlerinde yürüdü.

CHP korteji, gelen tepkilere ise alkış ve "Hak, Hukuk, Adalet" sloganlarıyla karşılık verdi.

Bugünkü yürüyüşünde 4 kez mola veren Kılıçdaroğlu, yaklaşık 17 kilometre yol katederek Sakarya'nın Hendek ilçesi girişinde yer alan konaklama alanına ulaştı.

Kılıçdaroğlu'nu Beylice mevkisindeki öğlen molasını gerçekleştirdiği alanın önünde Aydın ve çevre illerden gelen efe kıyafeti giymiş vatandaşlar karşıladı. Kılıçdaroğlu, efelerle bir süre yürüdü. Farklı illerden gelen avukatlar da cübbeleriyle Kılıçdaroğlu'na eşlik etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba kortej güvenliğinde yer alan milletvekilleriyle fotoğraf çektirdi.

Kortej yürüyüşünün yarın saat 08.00'den itibaren başlaması bekleniyor.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün 16. gününü tamamladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki amacıyla Ankara Güvenpark’tan başlattığı yürüyüşüne 16. günde Sakarya’nın Hendek ilçesinden başladı. Heyet bir süre yürüdükten sonra su molası verdi. Havanın sıcak olması nedeniyle grup, molanın ardından yürüyüşe devam etti.

İlk molanın ardından saat 10.30’da yürüyüşe devam eden Kılıçdaroğlu, ikinci mola adresi olan Sakarya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin karşısında bulunan alana ulaştı. İkinci mola adresinden saat 17.00’de yola çıkan Kılıçdaroğlu, sanatçı Selda Bağcan ve çeşitli illerin baro başkanları ile yaklaşık toplam 20 kilometre yol yürüdükten sonra yürüyüşün 16. gününü Sakarya’nın Akyazı ilçesine bağlı Balbalı Mesire alanında tamamladı. Yürüyüş sırasında bazı vatandaşlar "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan" sloganları attı. Grupta bulunanlar ise alkış ile karşılık verdi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]