Komşuda hüzünlü veda "Baba beni öp"

Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuyan Muhammed Ali, Lenf kanseri olmasına rağmen okulunu aksatmadı. Raporu olmasına rağmen okuluna devam eden Muhammed Ali, hayatını kaybetmeden önce boş bir kağıda “Baba beni öp!” yazması yürekleri dağladı.

Düzceli Muhammed Ali, Lenf kanseriydi. Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesinde 12. Sınıfı okuyordu. Kanser olduğu için hastaneden verilen rapor olmasına rağmen okuluna gitti derslerine girdi. Fakat kansere fazla dayanamadı ve yumdu gözlerini. Gözlerini kapatmadan önce bir kağıda “Baba beni Öp!” yazması yürekleri dağladı. Muhammed Ali’nin bu yaşantısı da okulundan bir öğretmeni tarafından kaleme alındı. ÖNDER İmam Hatip Ortaokulları tarafından paylaşılan yazıda şunlar dile getirildi: “ Muhammed Ali vefat etti. Düzce Anadolu İmam Hatip Lisesi 12. Sınıf öğrencisiydi. Raporu olduğu için okula devam etmesine ihtiyaç yoktu. Okul Müdürü Zekeriya Güzeldal da istirahat etmesinin daha uygun olduğunu usulünce izah etmesine rağmen Muhammed Ali kararından vazgeçmeyerek okula devam etmek istediğini söyledi hocasına. İyiliği için işi yokuşa süren Güzeldal, “ O zaman raporu bozdur, doktor tamam derse devam edebilirsin okula" dedi.

Derslere girebilir raporu aldı

Durumu kritik olmasına rağmen  Muhammed Ali tedavisinin devam ettiği Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinden derslere girebileceğine dair rapor aldırdı babasına. 1 hafta öncesine kadar da devam etti, aşık olduğu okuluna. Daha sonra rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı.

"Baba Beni Öp!"

Kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde Muhammed Ali Babasına “Baba ama okul!” diyebilmişti. Son görüşmelerinde ise konuşabilecek takati kalmamıştı. Boş bir kağıda: “ Baba beni öp!” yazabilmişti sadece. Sonra kapattı gözlerini. Düzce İmam Hatip Lisesi Müdürü Zekeriya Güzeldal, cenazesinin başına gelerek “ Okulun bahçesinde güzel bir çiçek üzerine konuşmuştuk” dedi ve o çiçeği tabutunun üzerine koydu. Sonra tabutunun başında onlarca imam hatipli ile birlikte “İyi bilirdik” dedi. Çünkü iyiydi, hatırlıydı, edepliydi, efendiydi, Fenerliydi, Hasan Basri’nin ağabeyiydi… Bizden evvel çıktı sefere… Güle güle güzel İmam hatipli… Bizden Selam görür öncülere, öncekilere…” şeklinde anlattı.

Kaynak: Düzcenin Sesi
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]