"Kodla Sakarya" projesi

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü, hazırladığı "Kodla Sakarya" projesiyle kodlama konusunda farkındalık oluşturmak istiyor. 

Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden proje ekibi, kodlama hakkında AA çalışanlarına bilgi verdi. 

Ziyarette öğrencilerin üç boyutlu yazıcılarda hazırladığı ürünleri tanıtan proje ekibinden Metin Çengel, günümüz ve gelecekteki teknolojilerin dilini çocuklara aktarmak üzere projeyi hazırladıklarını anlattı. 

Etrafımızı saran teknolojinin dilini bilmenin, ona yön verebilmek anlamını taşıdığını aktaran Çengel, "Yazılım devlerine baktığımız zaman bu kişilerin henüz 6 yaşlarında kodlamayla tanıştıklarını, kendi oyunlarını yazdıklarını görüyoruz. Kodlama ile erken yaşlarda tanışan insanlar teknoloji konusunda fark yaratabiliyorlar. Neden bizim çocuklarımız da geleceğe yön vermesin? neden bizim çocuklarımız yeni teknolojilerin tasarımcısı olmasın? Bizler inanıyoruz ki, çocuklarımızı kodlamayla tanıştırırsak onları dillerini bilmedikleri bir dünyada kaybolmaktan kurtarabiliriz." şeklinde konuştu. 

Ders müfredatlarına da giren kodlama eğitiminin en üst düzeyde gerçekleşmesi için "Kodla Sakarya" projesine ihtiyaç olduğunu ifade eden Çengel, gerekli alt yapının oluşturulması için tüm paydaşların projenin çatısı altında toplanacağını kaydetti. 

Proje kapsamında kodlama atölyeleri kurmayı ve etkinlikler düzenlemeyi arzu ettiklerini dile getiren Çengel, geleceğin kodla yazılacağını ve kodla güleceğini söyledi. 

Ziyarette ayrıca, proje ekibinde yer alan öğretmenlerden Esra Çayır, Muharrem Ata, Pınar Yıldız Kazancı ve Sadık Pehlivan da hazır bulundu. 
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]