Kocasını öldürdü, haksız tutukluluk için tazminat aldı

Sakarya'da kendisini döven kocasını öldüren ve meşru müdafadan beraat eden kadın tutuklu kaldığı süreler için açtığı davada, 12 bin 497 lira tazminat kazandı.

Serdivan ilçesine bağlı Beşköprü Mahallesi'nde 5 Kasım 2011 tarihinde yaşanan olayda, G.K., kendisini darp ettiği ve soyarak işkencede bulunduğu öne sürülen kocası U.K.'yı (24) elektrikli ısıtıcının kablosuyla boğarak öldürdü. Tutuklanarak cezaevine konulan genç kadın hakkında Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

G.K. hakkında haksız bir fiilin meydana getirdiği hiddet veya şiddetli elemin etkisi altında cinayeti işlediği gerekçesiyle 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, genç kadının suçu meşru müdafaa sınırları içinde işlediği gerekçesiyle beraatine ve tahliyesine karar verdi. G.K., 191 günlük tutukluluğunun ardından tahliye oldu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi 24 Aralık 2014'de mahkemenin beraat kararını onamasının ardından karar kesinleşti. Bunun üzerine G.K., cezaevinde haksız olarak kaldığı günler için 90 bin lira manevi, 10 bin lira maddi olmak üzere 90 bin liralık tazminat davası açtı.

Davaya bakan Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, G.K'ya haksız yere cezaevinde kaldığı süreler için 7 bin 931 lira maddi, 4 bin 566 lira da manevi olmak üzere toplam 12 bin 497 lira tazminat ödenmesine hükmetti.

'Şiddet uygulayan kocasını öldüren kadın beraat edildi' haberi için tıklayınız

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]