Kız Öğrenci Yurdu'nda doğalgaz paniği!

SAKARYA'nın Serdivan İlçesi'nde, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Sakarya Kız Yurdu'nda dün gece öğrencilerin doğalgaz kokusu hissetmeleri üzerine panik çıktı. Bina tahliye edilirken, yapılan incelemede gaz kaçağı olmadığı, kokunun kalorifer bacasından çıkan dumanın rüzgarın etkisiyle binaya girmesinden kaynaklandığı saptandı.

Özel bir inşaat firmasından kiralanarak Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı olarak geçen yıl hizmete açılan 300 öğrencinin barındığı Sakarya Kız Yurdu'nun D Blok'ta kalan öğrenciler dün gece doğalgaz kokusu geldiğini söyledi. Adana'nın Aladağ İlçesi'nde yurt yangınından psikolojik olarak etkilenen öğrenciler, burada da yangın çıkmasından korktukları için panik halinde binayı terk etmeye başladı. Engel olmak isteyen güvenlik görevlileri ile öğrenciler arasındaki tartışmalar sosyal medyaya yansıdı.

Olay üzerine Kredi Yurtlar Kurumu İl Müdürü Arif Özsoy da yurda gelerek paniğe yatıştırmaya çalıştı ve tahliye edilen öğrenciler başka bir binadaki konferans salonuna alındı.

İhbar üzerine Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. ekipleri saat 23.30 sıralarında binaya gelerek inceleme yaptı, doğalgaz kaçağı olmadığını belirledi. Buna rağmen kokunun devam ettiği söylenince saat 02.30'da ekipler yurt binasının tüm kapı ve pencerelerini kapatıp daha donanımlı cihazlarla ölçüm yaptı. Binada ve çevrede gaz kaçağına yine rastlanmazken, kokunun kalorifer bacasından çıkan dumanın rüzgarın etkisiyle binaya dolmasından kaynaklandığı anlaşıldı.

Kredi ve Yurtlar İl Müdürü Arif Özsoy, "Öğrencilerin ilk ihbarından itibaren gece boyunca incelemeler devam etti. Ancak çok şükür gaz kaçağına rastlanmadı. Maalesef Adana'da yaşanan elim olaydan sonraki hassasiyetten dolayı öğrencilerimiz çok panik olmuş. Bahsedilen iddialarda olayın sıcaklığında panik sebebiyle yaşanmış. Görevlilerimizin kastı bulunmuyor. Yurt zaten kısa sürede boşaltıldı. Kendilerine başka yerde yatak ayarladık. Ancak incelemelerin tamamlanmasının ardından yurda girmeyi kabul ettiler. Çok şükür herhangi bir problemimiz bulunmuyor" ded
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]