Kışlaçay Mahallesi bu olaya tepkili

Kumbaşı Çınardibi hattından elektrik almak için dilekçe ile başvuran muhtar ve heyeti Sedaş'ın kabulüyle 1 km'lik alana elektrik direkleri dikilmeye başlanmıştı.

Fakat elektrik firması 2 aydır ortada yok direkler dikildi ancak beton atılmadı ve elektrik telleri döşenmedi bu şekilde olursa bu sene kışa elektriksiz gireceğiz diyen mahalleli tedirgin..

Elektrik direklerini diken firma kayıp


Kışlaçay Mahallesine Kumbaşı Çınardibi hattından yeni hat için direk diken firma 2 aydır kayıp. Ferizli'de çalıştıklarını söyleyen bu firma mahalle muhtarına gün veriyor. Fakat mahalleye gelen giden yok.

Kış gelmeden bitmesini istiyoruz


Kışlaçaylı vatandaşlar Geyve boğazından kurtulmak istediklerini kış mevsiminde 2 gün 3 gün elektrik kesintisinden bıktıklarını dile getirdiler. Vatandaşlar, "Söz verildi bunu yüklenen elektrik firması 2 aydır ortada yok tepkiliyiz böyle giderse yetişmeyecek ve bizde tekrar elektriksiz kalacağız" dedi.

SEDAŞ Genel Müdürlüğü'ne verilen dilekçe onaylandı

Kışlaçay Mahallesinde sık sık elektrik kesintisi yaşandığını dile getiren Muhtar Şaban Sevinç, kesintilerin özellikle kış aylarında daha da arttığını belirtti. Yaklaşan kış mevsimi öncesinde SEDAŞ’ın bu konuda çalışma yapmasını istediklerini kaydeden Sevinç, “Kışlaçay mahallesine elektrik Geyve boğazından veriliyor. Ancak özellikle kış mevsiminde yaşanan olumsuz hava şartları nedeniyle direkler devriliyor, teller kopuyor. Bu da mahallemizin elektriksiz kalmasına neden oluyor. Geçtiğimiz kış da mahallemiz 15 gün elektriksiz kalmıştı. Alt köyümüz olan Çınardibi Mahallesine şuan  SEDAŞ tarafından yeni bir hat döşeniyor. Biz Kışlaçay Mahallesi sakinleri olarak, Geyve boğazı yerine yeni döşenen Çınardibi Kumbaşı hattından elektrik verilmesini talep ediyoruz” dedi.

SEDAŞ sitemizde 13 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan “Kışlaçay Mahallesi bu olaya tepkili” haberimizle ilgili olarak  bir açıklama yaptı.

İşte o açıklama:  

“SEDAŞ, yatırım programı kapsamında Arifiye'ye bağlı Kışlaçay Mahallesi’nde yeni tesis çalışmasına devam etmektedir. Kurban Bayramı’ndan sonra Kışlaçay Mahalle Muhtarlğı’nın talebi ile tesis yapım çalışması sırasında sık planlı elektrik kesintisi olacağından, enerji hattı tesis yapım işinde görev yapan iletken tel çekim ekibi, Ferizli'deki şebeke tesis çalışmamıza başlamıştır. Kışlaçay Mahallesi tesis çalışmasına önümüzdeki hafta içerisinde başlanacak olup müşterilerimize sürekli ve güvenilir elektrik enerjisi sağlamak için yenileme ve kapasite artış çalışmalarımız devam etmektedir. İş programı kapsamında tesis çalışmamız sürdürülecek olup Kışlaçay Mahalle sakinleri bu konuda müsterih olabilirler. Herhangi bir olumsuzluk söz konusu değildir.”

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]