Kimliğini kaybetti ve hayatı değişti

Bursa ilinde Nüfus cüzdanını kaybeden Ali Peker, dolandırıcılar tarafından adına senetler düzenlenerek borçlandırıldı. Sakarya Akyazılı Ali Peker adına düzenlenen senetler sebebiyle önce Bursa 13. İcra Müdürlüğü tarafından icra takibi başlatıldı. Hakkında Türkiye’nin çeşitli illerinden 25 den fazla dosyada yaklaşık 20 Milyon TL borç çıkartıldığı ifade edilen Peker’in iş ve sosyal hayatı alt üst oldu.

İşte film gibi olayın detayları...

Aslen Karadenizli olan Sakarya Akyazılı iş adamı Ali Peker'in 2009 yılında kaybettiği nüfus cüzdanı bir çetenin eline geçti ve  adına 20 milyon TL kredi çekilip büyük bir şirket kuruldu. Bunlar yaşanırken hiç haberi olmadı. Bir gün kapısı emniyet ve hukuk görevlileri tarafından çalındı ve kabus dolu 5 yıl başladı.

Ailesi, eşi, dostu kendisinden uzaklaştı. Sokaklarda bile kaldığını ifade eden iş adamı savaşmaktan vazgeçmedi.

Rusya'da iş hayatını sürdüren Ali Peker, yaşadığı büyük sıkıntılara rağmen hayata küsmeyerek mücadelesini sürdürdü. 

Tüm davalardan temizlenen ve yaşadığı sıkıntıyı geride bırakan Peker, tazminat davalarını da kazandı. Rusya ve Türkiye'de inşaat sektöründe hayatını idame ettiren Peker, "Hayat yeniden başlıyor. Kimse hayata küsmesin mücadele versin. Ben hukuk savaşını kazandım ve benzer sıkıntılar yaşayan tüm vatandaşlarımızın da haklarını sonuna kadar haklarını aramalarını tavsiye ediyorum. Türkiye bir hukuk ülkesi olduğunu yaşadığım bu süreçte gördüm. Herkes hukuk ve demokrasiye sahip çıksın ve güvensin" mesajında bulundu.

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]