Kılıçdaroğlu, 8 Mart'ta Sakarya'da

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Sakarya’da olacak. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda 5 bin kadına seslenecek olan CHP lideri, kadınlarla birlikte Kent Meydanı’na yürüyecek.

Kılıçdaroğlu’na, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse ve partili kadın yöneticileri eşlik edecek.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Sakarya’da bulunmasının özel bir anlam taşıdığını ifade eden CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, şunları söyledi:

“Türkiye’de ilk kez toplumun değişik kesimlerinden 5 bin kadın, 8 Mart’ta, Genel Başkanımızla bir araya gelecek. Sakarya’nın 16 ilçesinden, şehit annesi, OHAL mağduru, ev kadını, işçi, çiftçi, öğretmen, akademisyen, bankacı, her meslek grubundan, toplumun her kesiminden kadınlarımız, 8 Mart’ta, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda olacağız. Evet, tam 5 bin kadın, Genel Başkanımızla birlikte Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndan Çark Caddesi’ne, oradan da Kent Meydanı’na kadar yürüyeceğiz. O gün Sakarya sokaklarında, kadınlarımızın sesi yankılanacak. Kadınlarımız hep bir ağızdan, yürek birliğiyle; Cumhuriyetin tanıdığı eşit yurttaşlık hakkına, rejimimize, memleketimize sahip çıkacak. Biz, Türkiye Cumhuriyetini, cephelerde, Meclis’te, okul sıralarında, fabrika tezgâhlarında kadın-erkek birlikte mücadele vererek kurduk, savunmasını da yine birlikte, omuz omuza yapacağız. Cumhuriyetimize sahip çıkacak; tek adam rejimine Hayır diyeceğiz.”
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]