KHK ile göreve iade edilen öğretmen tutuklandı

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında Fethullahçı Terör Örgütü’nün üst düzey yöneticisi olan bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

15 Temmuz gecesi Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca gerçekleştirilmek istenen darbe teşebbüsü sonrasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca FETÖ mensuplarına yönelik yürütülen operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Operasyonlar kapsamında Tekirdağ’da bir İmam Hatip Lisesinde Tarih Öğretmeni olan ve 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrasında Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile açığı alındıktan sonra görevine iade edilen Şakir B. hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosu derin araştırma gerçekleştirdi. İddialara göre yapılan incelemeler kapsamında Şakir B.'nin FETÖ’nün üst düzey yöneticilerinden olduğu tespit edildi.

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan Şakir B. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan sanık “Terör Örgütü Kurma ve Yönetme” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]