Kent Park'ın ismi değiştirilecek

Meclis toplantısına davetli olarak katılan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladıkları Sakarya Nehri-Çark Deresi Bağlantı projesi, Hidro Elektrik Santrali (HES) Projesi ve rüya proje olarak sunulan Sakarya Nehri kenarına yapımına başlanan Sakarya Park Projesi hakkında SATSO Meclis üyelerine bir sunum yaptı. SASKİ Genel Müdürü Keleş, sunumunun ardından meclis üyelerinden gelen soruları cevapladı. 

Meclis Üyesi Bülent Yılmaz, Çark Deresi’ne halen logar ve kanalizasyon atıklarının aktığını belirterek, bu konuda yapılan çalışma hakkında bilgi istedi. İzzet Dönmez 50 yıldır gündemde olan Ballıkaya projesinin akıbetini sorarken, Hakan Yangel ise Et-Balık Kurumu’nun etrafa verdiği koku ve çevre kirliliğinin Sakarya Park Projesine olumsuz etki yapabileceğini belirterek, bu konuda belediyenin ne gibi önlem alabileceğini sordu. SATSO Yönetim Kurulu üyesi Bülent Yazar, Sapanca Gölü Çevre Kollektörü’nün işlevini tam anlamıyla yapıp-yapamadığı konusunda açıklama isterken, Niyazi Bölükbaşı da Donatım arazisi üzerine kurulan Kent Park’ın isminin Donatım Park olarak değiştirilmesi gerektiği önerisinde bulundu. Son olarak SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Mücahit Aslan ise tavuk çiftliklerinde kullanılan kuyu sularından neden çevre illerden daha çok para alındığını sordu.
Gelen soruları tek tek yanıtlayan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Yazlık bölgesinde altyapı çalışmalarının bittiğini ve bu bölgeden artık Çark Deresi’ne kanalizasyon akmadığını belirterek, “Evrenköy’de de altyapı çalışmaları devam ediyor. Çok yakın zamanda buradan da kanalizasyon dereye akmayacak” dedi.

Ballıkaya’nın inşaatına başlandığını ve 3 yıl sonra tamamlanarak hizmete gireceğini söyleyen Keleş, “Et-Balık Kurumu’nda maalesef atık su arıtması yok. Bu yüzden o bölgede ağır kokular oluyor. Arıtma yapmaları konusunda uyarımızı yaptık. Sakarya Park hizmete girene kadar arıtmalarını yapacaklar” dedi.
Sapanca Gölü’ndeki mevcut kollektör üzerinde iyileştirme çalışması yaptıklarını, kuzey bölgesinde de kollektör yapımına devam edildiğini kaydeden Keleş, Kocaeli’nin de kendi bölgesinde çalışmalara başladığını ve Göl’ün 310 km2’lik havzasının tamamının koruma altına alınacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun da Kent Parkı’nın isminin Donatım Park olarak değiştirilmesi yönünde düşünceleri olduğunu ifade eden Keleş, “İnşallah önümüzdeki meclis toplantılarının birinde bu isim değişecek” dedi.

Kuyu sularında Kocaeli’den yüzde 50 fazla ücret aldıklarını söyleyen Keleş, bu fiyatın meclis tarafından belirlendiğini kaydetti.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]